به گزارش شفا آنلاین، براساس این گزارش که در نشریه اپیدمیولوژی و بهداشت اجتماعی منتشر شده، مردان و افراد بیکار در این زمینه آسیبپذیرتر از سایرین هستند. اگرچه متخصصانِ دانشگاه کپنهاگ در این مطالعه مشخص کردهاند که بگومگوی مداوم خطر مرگ در زنان و مردان را دو تا سه برابر افزایش میدهد اما نتوانستهاند عامل این افزایش را به طور دقیق توضیح دهند.
مطالعات قبلی هم نشان داده بود افرادی که به دلیل فشار و خواستهای مداوم همسر و فرزندان با نگرانی و تنش دست به گریبان هستند و آنهایی که به دفعات درگیر مجادله با اعضای خانواده و آشنایان خود هستند بیش از سایرین با خطر ابتلا به امراض قلبی مواجهاند.
این تحقیقات همچنین حاکی از آن بوده که برخورداری از یک شبکه حمایت اجتماعی و داشتن دوستان همدل، تاثیری مثبت بر سلامت افراد دارد هر چند تاثیر ویژگیهای شخصیتی فرد، مانند نحوه برخورد او با مسایل و روابط اجتماعی را نباید در این زمینه نادیده گرفت.
فشار خواستهای همسر و فرزندان نیز از عوامل خطرآفرین در این زمینه است.
به عقیده متخصصان دانمارکی، واکنش جسمی فرد به استرس و تنش ناشی از مجادله خانوادگی، مانند بالا رفتن فشارخون و خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی عامل مهمی در ایجاد ارتباط نزدیک بین مجادله و مرگ به خصوص در میان مردان است.
آنان در توضیح این رابطه گفتهاند که واکنش مردان به عوامل تنشزا با افزایش سطح کورتیزون همراه است که ممکن است آثاری منفی برای سلامت آنان داشته باشد. در انجام این مطالعه 9875 زن و مرد در سنین بین 36 تا 52 شرکت داشتند و رابطه بین تنش و فشار اجتماعی و مرگ زودرس در میان این گروه مورد بررسی قرار گرفت.
در جریان این مطالعات مشخص شد که مردان فاقد شغل به خصوص در برابر مجادله و تنش خانوادگی و اجتماعی آسیبپذیر هستند. همچنین به نظر میرسد که بیکاری هم باعث تشدید اثر منفی مشکلاتی میشود که در روابط فردی و اجتماعی بروز میکند. همچنین نگرانی دائم در مورد خواستهای همسر و فرزندان و نحوه پاسخگویی به آن، خطر مرگ را بین 50 تا 100 درصد افزایش میدهد و در این زمینه هم مردان به مراتب بیش از زنان در معرض خطر هستند.
به نقل از بیبیسی، دکتر «ریکه لوند»، استاد رشته بهداشت اجتماعی دانشگاه کپنهاگ در این رابطه اظهار داشت که البته نگرانی، دلواپسی و مجادله بخشی عادی از زندگی انسان است اما خطر مرگ برای افرادی افزایش مییابد که به طور مداوم با چنین شرایطی روزگار میگذرانند.