کد خبر: ۲۱۵۳۶۶
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۵ - ۰۷ آذر ۱۳۹۷ - 2018November 28
ضرورت توجه به فرآیند یادگیری مشارکتی از طریق بازی در کودکان پیش از دبستان، زیربنای تفکر آنان و آینده ساز دوران بزرگسالی است

شفا آنلاین>اجتماعی>یک روانشناس با اشاره به اهمیت یادگیری در سال‌های اولیه کودکی گفت: بازی باعث افزایش مسئولیت پذیری، تعامل مثبت با دیگران، زبان آموزی، اعتماد سازی، خود تنظیمی و خودکارآمدی در کودکان می‌شود.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر سعید رحیمی پردنجانی درباره اهمیت یادگیری در سال‌های اولیه کودکی اظهار کرد: ضرورت توجه به فرآیند یادگیری مشارکتی از طریق بازی در کودکان <Playing in children>پیش از دبستان، زیربنای تفکر آنان و آینده ساز دوران بزرگسالی است.

وی افزود: توجه به یادگیری فعال و تحول محور در سال‌های آغازین می‌تواند راهگشای یادگیری کودکان باشد و ساختار زندگی آینده آنها را پیش بینی کند بنابراین والدین و مربیان مهد کودک باید شیوه‌های بازی خلاقانه و یادگیری مشارکتی را به کودکان آموزش دهند و برای آنها زمان صرف کنند.

این روانشناس کودک تاکید کرد: سنین کمتر از ۶ سال تجارب یادگیری برخاسته از بازی در کنار مربیان و والدین می‌تواند مبانی اساسی در زندگی کودکان را ایجاد کند. در این سال‌ها تعلق داشتن، بودن و شدن از مفاهیمی است که در فرآیند یادگیری پیش از دبستان در آموزش و پرورش کودکان بسیار حائز اهمیت است.

رحیمی پردنجانی با بیان اینکه تعلق داشتن برای کودک از طریق ارتباط با خانواده، جامعه و فرهنگ در طی زندگی مادام‌العمر ایجاد می‌شود، گفت: بودن، چگونگی زندگی کودک در زمان اکنون و شدن، گسترش تجارب یادگیری از طریق حواس و مشارکت کودک برای رسیدن به یک بزرگسال بالغ است.

وی خاطر نشان کرد: از طریق انتخاب بازی‌های متناسب با رشد کودکان می‌توان دایره یادگیری در آنها را به طور چشمگیری ارتقا داد.

این روانشناس کودک عنوان کرد: از طریق بازی کودکان با فرآیند حل مسئله، تخیل و خلاقیت آشنا می‌شوند و دنیای اطراف خود را کشف  می‌کنند بنابراین بازی اساس یادگیری سال‌های اولیه کودکی است که از طریق مشارکت مربیان و والدین در محیط کودک دست یافتنی است.

رحیمی پردنجانی تاکید کرد: یادگیری اثربخش از طریق مشارکت و هدایت غیر مستقیم مربی یا والد در محیط ایمن می‌تواند خلاقیت کودک را به همراه داشته و باعث افزایش مسئولیت پذیری، تعامل مثبت با دیگران، زبان آموزی، اعتماد سازی، خود تنظیمی و خودکارآمدی در کودکان شود.

وی گفت: والدین و مربیان نقش بسیار حائز اهمیت در فرآیند رشد و پرورش کودکان دارند و مسئولیت پذیری آنها سبب شده تا با ایجاد انگیزه و توانایی پیش بینی پذیری نیازهای کودک، شرایط یادگیری را در محیط منزل و مهدکودک‌ها فراهم و تسهیل کنند تا بتوانیم کودکانی شاد و سالمی داشته باشیم.طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: