کد خبر: ۲۱۳۱۰۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۳ - ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - 2018November 02
البته در خصوص جراحی تخصصی سرطان، به طور کلی در سطح کشور کمبود وجود دارد که معاونت درمان با تدوین برنامه سطح بندی خدمات سرطان و با همکاری معاونت آموزشی در حال برنامه‌ریزی دوره‌های ویژه، جهت تربیت هدفمند نیروهای تخصصی سرطان است تا در طی سال‌های آینده کیفیت این خدمات افزایش یابد
شفاآنلاین>سلامت>رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت غربالگری سرطان در کشور،‌ گفت: در خصوص جراحی تخصصی سرطان، به طور کلی در سطح کشور کمبود وجود دارد که با تدوین برنامه سطح‌بندی خدمات سرطان و تربیت هدفمند نیروهای تخصصی سرطان تلاش می‌کنیم تا در طی سال‌های آینده کیفیت این خدمات افزایش یابد.

به گزارش شفاآنلاین، گفت: تشخیص زودهنگام سرطان<Cancer>، یکی از راهبردهای مهم جهت شناسایی به موقع بیماران، افزایش اثربخشی مداخلات و کاهش هزینه‌ها است، اما برای اینکه یک آزمایش یا روش بالینی به عنوان روش غربالگری برای تشخیص زودهنگام استفاده شود، باید دارای چندین خصوصیت باشد؛ ساده و ارزان بوده، مقبولیت عمومی و حساسیت بالا داشته و در صورتی که بیماری با این روش پیدا شد، درمان مناسبی در علم پزشکی برای آن وجود داشته باشد.

حال در صورتی که بیماری با این روش پیدا شد و درمان مناسب هم وجود داشت، درمان به‌گونه‌ای باشد که طول عمرش افزایش یافته یا دست کم کیفیت زندگی بیمار بهتر شود.

وی با بیان اینکه به همین دلیل است که سازمان بهداشت جهانی روش‌های غربالگری را فقط برای سرطان‌های پستان، روده بزرگ و دهانه رحم پیشنهاد داده است،‌افزود: وزارت بهداشت نیز متناسب با شرایط کشور این برنامه‌ها را پس از طی مراحل آزمایشی، در نظام سلامت<Health > در دست اجرا دارد.

شادنوش با اشاره به شرایط غربالگری در زمینه سرطان معده نیز اظهار کرد: در خصوص سرطان معده با اینکه این سرطان بیشترین بروز را در مردان در کشور داراست،‌ اما هنوز آزمایش یا روشی برای غربالگری آن که دارای مشخصات مذکور باشد، برایش توصیه نشده است تا به عنوان روش غربالگری پیشنهاد شود. البته در سال‌های اخیر آزمایش‌هایی برای این بیماری نیز در دسترس قرار گرفته است که توسط مراکز تحقیقاتی در دست بررسی هستند و در صورت تایید اثربخشی، می‌توانند در سطح نظام بهداشتی درمانی کشور نیز توصیه شوند.

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت در ادامه در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر کمبود امکانات تخصصی سرطان در استان خراسان جنوبی، گفت: در حال حاضر خدمات شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی سرطان در این استان ارائه می‌شود.

البته در خصوص جراحی تخصصی سرطان، به طور کلی در سطح کشور کمبود وجود دارد که معاونت درمان با تدوین برنامه سطح بندی خدمات سرطان و با همکاری معاونت آموزشی در حال برنامه‌ریزی دوره‌های ویژه، جهت تربیت هدفمند نیروهای تخصصی سرطان است تا در طی سال‌های آینده کیفیت این خدمات افزایش یابد. ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: