کد خبر: ۲۰۹۳۹۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۰۳ مهر ۱۳۹۷ - 2018September 25
چاقی، کم‌تحرکی، کاهش فعالیت فیزیکی و دیابت، خطر شیوع سرطان روده‌ بزرگ را افزایش می‌دهد
شفا آنلاین>سلامت>رییس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: مطالعات نشان داده افزایش شانس ابتلا به سرطان روده‌ بزرگ با افزایش دریافت روزانه چربی و کاهش رژیم غذایی حاوی فیبر ارتباط دارد.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر ویدا صنیعی با بیان اینکه عوامل خطرساز ابتلا به سرطان روده‌ بزرگ در افراد بالای 50 سال شایع‌تر است، گفت: شیوع این بیماری در افرادی با رژیم‌های غذایی حاوی چربی بالا، گوشت قرمز زیاد و غذاهای آماده و نیمه آماده و کنسرو شده بالا است.

وی اظهار داشت: چاقی، کم‌تحرکی، کاهش فعالیت فیزیکی و دیابت، خطر شیوع سرطان روده‌ بزرگ را افزایش می‌دهد.

صنیعی با بیان اینکه در صورت ابتلا به این بیماری تغییر در عادت اجابت مزاج شامل اسهال و یبوست ایجاد می‌شود گفت: اگر این تغییرات بیش از چهار هفته ادامه داشته باشد، باید جدی تلقی شود.

وی خونریزی از مقعد و یا مدفوع حاوی خون، درد شکم<stomach ache>، نفخ و دل‌پیچه، احساس عدم تخلیه کامل مدفوع و دفع ناقص، ضعف و خستگی مفرط و کاهش وزن غیرمترقبه و ناخواسته را از جمله علائم بیماری سرطان روده بزرگ دانست و گفت: این علائم بسته به محل گرفتاری و طول مدت ابتلا به سرطان کولورکتال شدت و ضعف دارد.

رییس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه سرطان روده بزرگ بیماری خاموشی است که باید جدی گرفته شود و با بیان اینکه تشخیص زودرس سرطان در درمان قطعی آن نقش مهمی دارد، گفت: اگر فردی تغییر در عادت اجابت مزاج، خونریزی و وجود خون در مدفوع را مشاهده کند باید به مراکزبهداشتی درمانی مراجعه و علائم و تغییرات به وجود آمده دقیقاً گزارش شود و تاریخچه غربالگری در صورت وجود ارائه شود.

 صنیعی با بیان اینکه به‌طورمعمول اولین غربالگری برای تشخیص زودرس سرطان کولورکتال( روده بزرگ) از سن 50 سالگی شروع می‌شود گفت: در صورت وجود سابقه فامیلی سرطان و یا بیماری‌های مستعد کننده ابتلا به آن، غربالگری باهدف تشخیص زودرس در سنین پایین‌تر نیز آغاز می‌ شود.

 صنیعی درخصوص چگونی ابتلا به سرطان روده<Intestine> بزرگ نیز گفت: طبق نظر متخصصین وصاحب نظران مرتبط در اغلب موارد علت اصلی ابتلا به سرطان نامشخص است و خطاها یا تغییرات اکتسابی به وجود آمده در سلول‌های سالم روده دلیل آن است که این سلول‌ها بدون کنترل تکثیر پیداکرده و باعث ایجاد توده سرطانی در داخل روده می‌شو دو به بافت‌های اطراف خود و نقاط دوررس بدن هجوم می برند.

وی افزود: جهش ارثی ژن‌ها که سبب افزایش استعداد فرد برای ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ می‌شود، درصد کمتری از مبتلایان به این نوع سرطان را شامل می‌شود.   ایسنا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حمیدرضا
|
Romania
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۴
0
0
با عرض سلام خسته نباشید برادر من ۲۲ سالشه سرطان روده داره که دکتر گفته نه میلیون بریزیم به حساب بیمارستان تا عمل کنند حالا از مردمین محترم خواهش میکنم اگر کسی یا خیریه ای را می شناسند کمک کنند به این شماره معرفی کنند ۰۹۳۷۳۵۵۰۲۳۱باتشکر
مدیر پایگاه
باسلام
شفاآنلاین به هیچ عنوان درباره صحت و سقم این درخواست اطلاعاتی ندارد.لطفا قبل ازواریزپول با بیمارستان محل درمان تماس بگیرید و مطمئن شوید.و یا اطلاعات تان را کامل کنید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: