کد خبر: ۲۰۸۱۶۰
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۰ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - 2018September 12
پلانتار فاسیا یک بافت محکم و ضخیم در کف پا می­باشد که از ناحیه پاشنه به سمت انگشتان کشیده شده و در هنگامی که نوک انگشتان را به سمت ساق حرکت می­دهیم کشیده می­شود و التهاب آن باعث بروز درد در ناحیه کف پا می­گردد

شفا آنلاین>سلامت>درد ناحیه کف­ پا از دردهای رایجی است که در افراد با سطح فعالیت زیاد و یا، کم تحرک بروز می­کند. از بیماری­های دیگری که دردهایی به این شکل ایجاد می­کنند می­توان درگیری­های عصبی و برخی شکستگی­ها را نام برد. از مهم­ترین و اصلی­ترین علت­های درد در ناحیه کف پا بیماری پلانتار <Plantar disease>فاسیاتیس (التهاب غلاف کف پا) است که در حدود 10 درصد از بزرگسالان را مبتلا می­کند و در حدود 15 درصد از درگیریهای مرتبط با کف پا که نیاز به مداخلات درمانی دارند را شامل می­شود.

به گزارش شفا آنلاین:پلانتار فاسیا یک بافت محکم و ضخیم در کف پا می­باشد که از ناحیه پاشنه به سمت انگشتان کشیده شده و در هنگامی که نوک انگشتان را به سمت ساق حرکت می­دهیم کشیده می­شود و التهاب آن باعث بروز درد در ناحیه کف پا می­گردد. این درد معمولا بدون علت خاصی ایجاد می شود و در هنگام صبح و یا زمانی که به مدت طولانی بر روی پا وزن نمی ­اندازیم تشدید می­شود.


بر اساس تحقیقات اخیر ثابت شده است که این بیماری به مانند درگیری­های تاندونی صرفا یک مشکل التهابی نمی­باشد و به تخریب بافت ناحیه کف پا نیز ارتباط دارد. هم اکنون که شما این یادداشت را مطالعه می­کنید احتمالا از درد در ناحیه پاشنه و کف پا رنج می­برید که علت آن می تواند پلانتار فاسیاتیس (التهاب فاسیای کف پا) باشد که سالیانه در حدود 2 تا 3 میلیون نفر در دنیا به آن مبتلا می­شوند و می­تواند باعث ایجاد محدودیت در روش زندگی و فعالیت فرد شود. بهتر است بدانیم که بروز این بیماری در زنان نسبت به مردان شایع تر می­باشد.

علائم و نشانه­ های پلانتار فاسیاتیس
افراد مبتلا به این بیماری معمولا از درد صبحگاهی به هنگام برخاستن از خواب و یا پس از نشستن و یا ایستادن طولانی مدت خبر می­دهند. این درد معمولا به صورت ثابت در طول روز وجود دارد و اغلب با انجام فعالیت های ساده­ای مانند راه رفتن ، ایستادن و پوشیدن کفش های تخت تشدید می­شود. این درد معمولا از ناحیه پاشنه شروع شده و در صورت عدم درمان در طول بافت فاسیای کف پا به سمت انگشتان امتداد می­یابد و درمان­های رایجی که تاکنون اعمال می­گردیده شامل استراحت، فیزیوتراپی، تزریق کورتیزون، استفاده از ارتزهای شبانه و کفش­های مناسب و جراحی بوده که هیچ یک درمان قطعی نیست و باعث کاهش موقتی درد بیمار می­گردد.

حال جهت درمان قطعی درد کف پا و خار پاشنه روشی نوین توسط امواج شوکی (شاک­ویو ­تراپی) انجام می­گیرد. این دستگاه یک فن­آوری موثر براي درمان ناهنجاريهاي ارتوپدي مخصوصا درد مزمن پاشنه پا، فاسياي كف پا، التهاب اپي كونديل های داخلی و خارجی آرنج (تنیس البو و گلف البو) ، التهاب تاندون شانه يا كلسيفيكاسيون شانه محسوب ميشود. اين روش غيرتهاجمي به هزاران بيماري كه هر روز از این دردهای مزمن رنج ميكشند كمك ميكند تا فعاليتهاي طبيعي روزمره خود مانند راه رفتن، ورزشكردن، سركار رفتن يا بلند كردن اشياء را بدون تحمل درد انجام دهند.

چگونگي درمان با دستگاه امواج شوکی
در این روش که بصورت سرپايي انجام ميشود و حدود 20 دقيقه به طول می انجامد. بيمار در حين درمان كمي احساس درد می كند و درمانگر امواج شاک ویو را پس از هدفگيري دقيق، به سمت ناحيه درد هدايت ميكند.

پس از درمان، بيمار از مركز درماني مرخص مي شود، اگرچه بيمار قادر به راه رفتن و خروج از مركز درماني با پاي خود است، اما حتی الامکان در 24 ساعت اول پس از درمان باید از پیاده روی و رانندگی پرهیز نماید. پس از يك دوره نقاهت كوتاه، اغلب بيماران قادرند فعاليتهاي عادي يا ورزشي خود را از سرگيرند. اگرچه ميزان موفقيت درمان بستگی به تشخیص صحیح و شدت ضایعه دارد، اما به طور قطع با استفاده از روش شاک­ویو ­تراپی، در پایان جلسات درد شديدي كه بيمار قبل از درمان احساس ميكرد به طور چشمگيري كاهش پيدا ميكند،

پزشک آنلاین
.مرتضی شریفی [ فیزیوتراپیست ]
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
فریبا
|
France
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۲
0
0
سلام
آقای دکتر روی پای من به مدت یکسال و اندی انواع درمانها انجام گرفته و بی اثر بوده. 4 بار تزریق اذن، 10 جلسه فیزیوتراپی، طب سوزنی و شاک ویو.
میخواستم بدونم تعداد دفعاتی که به نسبت وضعیت خار پاشنه شاک ویو لازمه تا به درمان قطعی برسه چقدره؟
من ده جلسه شاک ویو داشتم که بی اثر بود.
آیا باید باز هم ادامه بدهم با اینکه هیچ اثری برای من نداشته؟
شما چه پیشنهادی دارید؟
متشکرم
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: