کد خبر: ۲۰۶۷۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۷ - 2018August 27
این غذا خون‌ساز است و تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد؛ تتالی تأثیری چشمگیر در چاق شدن افراد لاغر دارد و به علت داشتن کروم نقشی مؤثر در پایداری قند خون دارد و به جلوگیری از ابتلا به دیابت و تنظیم اشتها کمک می‌کند
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای محلی را در پایداری قند خون، جلوگیری از دیابت و تنظیم اشتها مؤثر دانست.

به گزارش شفاآنلاین، تتالی (ته‌تالی) یکی از غذا‌های محلی استان مرکزی است که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، فیبر، قند، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، سدیم، پتاسیم، روی، مس، کولین، گوگرد، پلی‌فنول، فلاونوئید، آلل‌سولفات، کروم، کوئرستین و اسید فولیک است.

برای بررسی خواص تتالی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمودند.

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) درباره مهم‌ترین خواص تتالی اظهار کرد: این غذا خون‌ساز است و تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد؛ تتالی تأثیری چشمگیر در چاق شدن افراد لاغر دارد و به علت داشتن کروم نقشی مؤثر در پایداری قند خون دارد و به جلوگیری از ابتلا به دیابت و تنظیم اشتها کمک می‌کند.

وی درباره خواص دیگر تتالی بیان کرد: این غذا به علت داشتن پروتئین بالا موجب عضلانی شدن بدن می‌شود؛ تتالی خاصیت آنتی بیوتیکی دارد بنابراین عفونت‌های بدن را از بین می‌برد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: تتالی به علت وجود اسید فولیک و آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است؛ این غذا به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی مانند فشار خون و سکته‌های قلبی و مغزی کمک شایانی می‌کند.

عظمایی تأکید کرد: تتالی به علت داشتن ویتامین‌های A ، C ، E و گروه ویتامین‌های B نقشی مؤثر در جوان‌سازی پوست و مو دارد و از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند.

وی تصریح کرد: تتالی به علت وجود ویتامین‌های A ، C ، E ، فلاونوئید و پلی‌فنول خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف و انواع سرطان‌ها و تومور‌ها به ویژه سرطان روده محافظت می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: تتالی به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند.

عظمایی یادآوری کرد: کوئرستین موجود در تتالی نوعی فلاونوئید (آنتی اکسیدان) است که نقشی مؤثر در پیشگیریprevention) از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و پارکینسون دارد.

مواد لازم برای تهیه تتالی (پنج تا ۶ نفر)

گوشت چرخ کرده گوسفندی                 ۴۰۰ گرم

سیب زمینی                                      ۲ تا سه عدد

پیاز                                                   سه عدد

گوجه فرنگی                                      چهار تا پنج عدد

فلفل دلمه‌ای بزرگ                              یک عدد

هویج فرنگی                                      یک عدد

چاشنی غذا (آبغوره، لواشک خُرد شده، فلفل سیاه، پودر زردچوبه، نمک و رب گوجه فرنگی محلی)                                            به مقدار لازم

روغن کنجد                                       به مقدار لازم

طرز تهیه تتالی

- مقداری روغن کنجد را در کف قابلمه بریزید.

- ۲ عدد پیاز را نگینی خُرد کنید و در قابلمه بریزید.

-  یک عدد پیاز را رنده و به گوشت چرخ کرده گوسفندی اضافه کنید؛ مقداری فلفل سیاه، پودر زردچوبه و نمک را به گوشت بیفزایید و آن را به خوبی ورز دهید.

- مقداری از گوشت ورز داده شده را بردارید، به شکل گرد درست کنید و روی پیاز‌ها قرار دهید.

- سیب زمینی را به شکل دایره‌ای برش دهید و روی گوشت بگذارید.

- گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای و هویج را هم به شکل دایره‌ای برش دهید و روی سیب زمینی قرار دهید.

- مقداری آبغوره، لواشک خُرد شده و رب گوجه فرنگی محلی را در یک لیوان آب جوشیده شده ولرم حل کنید و روی غذا بریزید.

- در قابلمه را بگذارید سپس صبر کنید تا غذا در حرارت ملایم به خوبی بپزد.

- تتالی را همراه با نان سنگک و سبزی خوردن میل کنید.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: