شفا آنلاین:از نگاه دانش طب ایرانی، هر فصلی مزاجی دارد و در یک اقلیم معتدل و به نسبت دیگر فصول سال، مزاج فصل بهار، گرم و مرطوب و در حد اعتدال است و به سبب اعتدال مزاج و لطافت، مقوی قوا میباشد.
به گزارش
شفا آنلاین،ناصر رضایی پور، دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران
گفت: از نگاه دانش طب ایرانی، هر فصلی مزاجی دارد و در یک اقلیم معتدل و
به نسبت دیگر فصول سال، مزاج فصل بهار، گرم و مرطوب و در حد اعتدال است و
به سبب اعتدال مزاج و لطافت، مقوی قوا میباشد و به دلیل اینکه مناسب مزاج
روح است باعث تقویت آن میگردد.
رضایی پور با
بیان اینکه این فصل برای همه سنین مناسب است، افزود: این فصل به ویژه برای
سالمندان و صاحبان مزاج سرد و خشک، مناسبترین فصل برای بهبود زندگی و
سلامت میباشد.
وی با اشاره به فصل زمستان و نیاز
بیشتر بدن به انرژی برای مقابله با سرما اظهار داشت: در زمستان به خاطر
تقویت دستگاه گوارش، انسان غذای بیشتری می خورد و در نتیجه مواد زائد
بیشتری در بدن تولید میشوند که به دلیل سرما، کاهش فعالیتهای بدنی و کاهش
تعریق، امکان تحلیل و دفع پیدا نمی کند.
این
دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران افزود: این مواد زائد در فصل بهار به
علت گرمای معتدل که ایجاد میشود رقیق گردیده در بدن پخش میشوند و اگر بدن
آنها را به طور کامل دفع نماید، به سوی اندامهای ضعیف مانند، کشالههای
ران و زیر پوست جاری میشوند و باعث بیماریهایی مانند ورم های چرکی، جوش
ها و خارش، اوریون، سرخک، آبله مرغان و ورم های حلق میگردد.
وی
به ریزش این مواد زائد به بطنهای مغزی و مفاصل اشاره کرد و بیان کرد: هر
کدام از این حالت می تواند باعث بیماریهای مختلفی شود که می توان با
تدابیری در فصل بهار مانند پرهیز، استفاده از مواد غذایی خاص و پاکسازی بدن
تا حدود زیادی از عوارض گفته شده جلوگیری کرد.