کد خبر: ۲۰۴۷۴
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۵ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - 2014April 19
شفا آنلاین:خورشید میزبان سیاره کپلر ۱۸۶ اف یک ستاره کوتوله است به این معنی که اندازه آن کوچکتر و دمای آن کمتر از خورشید منظومه شمسی است اما فاصله این سیاره با ستاره میزبان در حدی است که شرایط سطح سیاره از لحاظ دما و دریافت انرژی خورشیدی می‌تواند به شرایط زمین شباهت زیادی داشته باشد.
به گزارش شفا آنلاین، سیاره جدید دارای خصوصیاتی شبیه کره زمین و دارای شرایط مساعد برای شکل‌گیری حیات است. 

اخترشناسان شبیه‌ترین سیاره به زمین از نظر شرایط مساعد برای شکل‌گیری حیات از نوع زمینی آن را کشف کرده‌اند.

"پژوهشگران سازمان فضایی آمریکا ناسا" با استفاده از "تلسکوپ کپلر" توانسته‌اند سیاره‌ای را در خارج از منظومه شمسی مشاهده کنند که به نظر می‌رسد شرایط آن بیش از هر سیاره دیگری که تا‌کنون کشف شده به کره زمین شباهت دارد.



این سیاره کپلر ۱۸۶ اف نام گرفته و نشریه ساینس در گزارشی با عنوان "سیاره شگفتی آور" که در شماره روز ۲۹ فروردین (۱۸ آوریل) نشریه انتشار یافته، نوشته است که سیاره در فاصله حدود پانصد سال نوری از زمین قرار دارد و یکی از پنج سیاره منظومه متعلق به یک "ستاره کوتوله" است. 

براساس این گزارش، سیاره کپلر ۱۸۶ اف در "دامنه زندگی" یا "گلدی لاکس" ستاره مورد نظر واقع شده، به این معنی که حرارتی که از "خورشید" این منظومه به آن می‌رسد مانع از شکل‌گیری حیات به شکل زمینی در آن نیست.

تلسکوپ یا رصد خانه فضایی کپلر در سال ۲۰۰۹ با هدف شناسایی سیاره‌هایی مشابه زمین به فضا پرتاب شد و از آن زمان تا کنون، حدود نهصد "جهان" جدید را کشف کرده اما به گفته کارشناسان، کپلر ۱۸۶ اف شبیه‌ترین سیاره به زمین است که تلسکوپ کپلر تا کنون نشان داده است. 

پژوهشگران تخمین می‌زنند که سیاره کپلر ۱۸۶ اف کمی بزرگتر از کره زمین و شعاع آن حدود ۱۰ درصد بیش از شعاع زمین است و به خاطر اندازه آن، احتمالا یک سیاره صخره‌ای است که ساختار آن به ساختار زمین بی‌شباهت نیست.

در بررسی احتمال وجود حیات شبه‌زمینی در سیارات دیگر، تشابه به زمین از لحاظ اندازه و ساختار عاملی مهم است زیرا اگر سیاره‌ای بیش از پنجاه درصد بزرگتر از زمین با جرمی فشرده‌تر باشد، جاذبه آن باعث جلب و افزایش غلظت گازهای "کشنده" در جو سیاره می‌شود و شکل‌گیری حیات از نوع زمینی آن را غير عملي دانست.
 
شاید روزی سیاره‌ای به اندازه زمین در همان فاصله از ستاره‌ای مانند خورشید کشف شود 

"خورشید میزبان" سیاره کپلر ۱۸۶ اف یک "ستاره کوتوله" است به این معنی که اندازه آن کوچکتر و دمای آن کمتر از خورشید منظومه شمسی است اما فاصله این سیاره با ستاره میزبان در حدی است که شرایط سطح سیاره از لحاظ دما و دریافت انرژی خورشیدی می‌تواند به شرایط زمین شباهت زیادی داشته باشد. 

با توجه به این خصوصیات، وجود آب به صورت مایع در این سیاره محتمل است و ممکن است شرایط مساعدی را برای شکل‌گیری حیات به شکلی مشابه زمین در این سیاره ایجاد کرده باشد. آب در دمای بالا، به بخار تبدیل می‌شود و در دمای پائین، یخ می‌بندد و در هر دو صورت، مانع از شکل‌گیری حیات به شکل زمینی آن می‌شود.


هر سال کپلر ۱۸۶ اف یکصد و سی روز زمینی به طول می‌انجامد.

به هر روي هنوز مشخص نیست که آیا واقعا در این سیاره آب وجود دارد و آیا جو آن، همانند زمین، دارای حفاظ مناسب برای جلوگیری از رسیدن تشعشات مرگ آور به سطح سیاره است یا خير.

برنامه شناسایی سیاره‌هایی مشابه زمین در سال‌های اخیر دستاوردهای مهمی داشته است. نخستین سیاره از این نوع حدود بیست سال پیش شناسایی شد و تا کنون تقریبا دو هزار سیاره با خصوصیات فیزیکی نزدیک به زمین کشف شده هر چند تنها معدودی از آنها در "دامنه حیات" ستاره میزبان قرار دارند. کشف بسیاری از این سیاره‌ها مدیون استفاده از تلسکوپ کپلر بوده است.

در عین حال، تا کنون سیاره‌ای با همان اندازه زمین که با همان فاصله زمین، گرد ستاره‌ای مشابه خورشید در گردش باشد پیدا نشده است اما برخی از کارشناسان معتقدند که چنین سیاره‌ای به احتمال زیاد وجود دارد و پیشرفت فنی در آینده امکان کشف آن را به ساکنان زمین خواهد داد.

در حال حاضر، کپلر ۱۸۶ اف شبیه‌ترین سیاره به زمین است که تا کنون کشف شده و این امیدواری را پدید آورده است که شاید روزی، ستاره‌هایی شبیه‌تر از این به زمین در فاصله‌ای مناسب از زمین کشف شوند و به بشر آینده، با توانایی فنی بهتر، امکان آن را بدهد تا با اعزام سفینه‌های تحقیقاتی، از نزدیک احتمال وجود حیات در آنها را بررسی کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: