کد خبر: ۱۷۷۷۰۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۲۴ آذر ۱۳۹۶ - 2017December 15
کم‌خونی، پوکی استخوان سوءهاضمه، افسردگی و بی‌حالی از جمله عوارضی هستند که مصرف روزانه نان‌های جوش شیرین‌دار در انسان ایجاد می کند، چراکه جوش شیرین با نشستن روی آهن و کلسیم در خون، به تدریج به حذف این دو عنصر حیاتی از بدن منجر شده و خونسازی و استقامت استخوان‌ها را از بین می‌برد

شفا آنلاین>اجتماعی>سلامت>کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان بهارستان گفت: عدم آگاهی شهروندان و نانوایان از موارد بهداشتی در پخت، نگهداری و مصرف نان می تواند صدمات زیادی به سلامت جامعه وارد کند.



به گزارش شفا آنلاین:خانم فاطمه پوربابا کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهارستان  با اشاره به لزوم رعایت بهداشت فردی، بهداشت ساختمان، ابزار و تجهیزات و بهداشت مواد غذایی به ویژه در نانوایی‌ها، گفت: نان به‌عنوان یکی از مهمترین منابع تغذیه‌ای مردم ، نقش به‌سزایی در تامین انرژی، پروتئین و املاح ضروری بدن دارد و به همین جهت بهداشت و سلامت نان در حفظ و ارتقاء سلامت جامعه از اهمیت ویژه‌ و بالایی برخوردار می باشد.

وی در ادامه باتاکیدبر مضرات مصرف جوش سیرین در پخت نان، تبیین کرد: کم‌خونی، پوکی استخوان سوءهاضمه، افسردگی و بی‌حالی از جمله عوارضی هستند که مصرف روزانه نان‌های جوش شیرین‌دار در انسان ایجاد می کند، چراکه جوش شیرین با نشستن روی آهن و کلسیم در خون، به تدریج به حذف این دو عنصر حیاتی از بدن منجر شده و خونسازی و استقامت استخوان‌ها را از بین می‌برد.

پوربابا همچنین در خصوص ماده‌ای سرطان‌زا به نام «جوهر قند» یا «بلانکیت» که نانوایان در پخت نان از آن استفاده می نمایند، گفت: ماده بلانکیت پس از ورود به دستگاه گوارش، باعث از بین بردن پرزهای معده و روده می شود و در دراز مدت با از بین رفتن آنتی‌اکسیدان‌ها سبب تسریع در سرطان بخش‌های گوارشی می شود و همچنین بلانکیت در مسدود کردن آنزیم‌های بدن به ویژه انسولین موثر است، بنابراین به طور مستقیم سبب تسریع دیابت در افراد می‌شود.

وی با بیان اینکه پخت نان با آرد سبوس‌دار جزو نیازهای شهرستان بهارستان است، تصریح کرد: سبوس موجود در نان سبوس‌دار ۳ برابر نان سفید، املاح آن (آهن –کلسیم –روی) ۲ برابر نان سفید و قند آن نصف نان سفید است و در جریان سبوس‌گیری از آرد ۸۵% عناصر معدنی گندم نظیر آهن –کلسیم –فسفر-روس و منیزیوم دور ریز می شود و نان‌هایی که از آرد سفید یا سبوس‌گیری شده، تهیه می شود؛ ارزش غذایی ندارند.

کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهارستان به برخی مشکلات به وجود آمده برای سلامت و بهداشت مردم اشاره کرد و گفت: ۵۰ سال پیش مردم کشورمان روزانه حدود ۵۰ گرم فیبر به بدنشان می رسید و سالم و پرنشاط بودند ولی امروز حدود ۱۰ گرم فیبر به بدنشان می رسد به همین دلیل سن ابتلا به بیماری های غیر واگیر به ۲۰ سالگی رسیده و بدین ترتیب سلامتی همه ما را در معرض تهدید قرار داده است.

وی در رابطه با راه‌های جلوگیری از آلودگی‌های میکروبی نان و بهداشت نانوایی‌ها، تشریح کرد: چیدن نان‌های داغ بر روی هم، کپک‌زدگی را تسریع، فساد‌زدگی را تسهیل و ضایعات نان را تشدید می کند، و نانوایان و شهروندان نباید قبل از سرد شدن کامل نان‌ها، آنها را دسته کنند و نان سرد شده را نیز باید در پلاستیک دربسته بگذارند، چراکه حرارت نان باعث کپک‌زدگی زودرس آن می گردد.

پوربابا با بیان اینکه عوامل زیادی در کیفیت نان خوب موثر هستند، تاکید داشت: نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب، نگهداری صحیح و پخت و تولید در محیط بهداشتی و عاری از هرگونه آلودگی میکروبی است

وی درپایان باتوجه به اینکه استفاده از نمک در نانوایی‌ها باید با دقت و علم کافی صورت بگیرد، افزود: نمک مورد استفاده در نانوایی‌ها می بایست تصفیه شده و بدون ید باشد، به این دلیل که استفاده از نمک‌های صنعتی و تصفیه نشده در نانوایی‌ها اکیداً ممنوع است و استاندارد نمک مورد استفاده در نان از ۸/۱ درصد به ۱ درصد کاهش یافته است.بهارستانه
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: