کد خبر: ۱۷۲۰۲۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - 2017October 29
در گذشته سلامتی در نبود بیماری تعریف می شد اما امروز سازمان جهانی بهداشت، سلامتی را نبود بیماری نمی داند بلکه برخورداری از آسایش روحی و روانی را منشاء سلامتی اعلام کرده است
شفا آنلاین>اجتماعی>رئیس سازمان بهزیستی گفت: براساس آخرین پیمایش، 23.4 درصد جمعیت کشور در مقطع سنی 15 تا 64 سال دچار اختلالات روانی هستند.

به گزارش شفا آنلاین، انوشیروان محسنی بندپی روز یکشنبه در همایش سلامت اجتماعی با محوریت بهداشت روان خانواده در البرز افزود: در گذشته سلامتی در نبود بیماری تعریف می شد اما امروز سازمان جهانی بهداشت(WHO )، سلامتی را نبود بیماری نمی داند بلکه برخورداری از آسایش روحی و روانی را منشاء سلامتی اعلام کرده است.

وی ادامه داد: یکی از ابعاد مهم سلامت اجتماعی، سلامت روان است که مهمترین اولویت حوزه سلامت اجتماعی را تشکیل می دهد و اختلالات روانشناسی(Psychology) درشهرهای بزرگتر بیشتر است.

محسنی بند پی خاطرنشان کرد: میزان اختلالات روانشناسی در افراد تنها و کسانی که با خانواده زندگی می کنند، متفاوت است و با افزایش سن اختلالات بیشتر می شود.

وی اضافه کرد: اگر فرد روح و روانش دچار مشکل شود به بیماری جسمی هم مبتلا خواهد شد، بنابراین باید تلاش کنیم اختلالات روحی را تحت مراقبت دربیاوریم.

این مسئول گفت: بحثی که بهزیستی به ویژه در این چند سال اخیر دنبال کرده موضوع اختلالات روحی و روانی ناشی از بلایا است.

وی افزود: برش مرگ و میر نشان می دهد 42 درصد مرگ و میر قلبی و عروقی، 17.5 درصد حوادث و 14 درصد سرطان(Cancer) ها هستند که از 17.5 درصد مرگ و میرحوادث 9.5 درصد از حوادث جاده ای است.

محسنی بند پی یادآورشد: 15 هزار و 900 نفر درسال 95 براساس حوادث جاده ای جان باختند که با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و دولت نسبت به پیشگیری و کنترل این روند اقداماتی آغاز شده است .

وی افزود: حاشیه نشینی، کودکان خیابانی و مفاسد اخلاقی از جمله آسیب هایی است که برای هر کدام متولی خاصی مشخص شده که با توجه به برخوردار بودن سازمان بهزیستی از 22 هزار نیروی ماهر و متخصص و ارتباط خوبی که با انجمن ها دارد اقدامات مثمر ثمری را شاهد بودیم .

رئیس سازمان بهزیستی و معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در بحث طلاق، مواد مخدر، ساماندهی کودکان فعالیت هایی داشته ایم.

محسنی بند پی اضافه کرد: در طرح مشاوره حمایت روانی اجتماعی در حوادث و بلایا نیز بهزیستی اقداماتی داشته است و نگاه جدیدی را در حوزه پیشگیری داریم.

وی گفت: ایران به رغم تمام پتانسیل ها جزو 10 کشور بلا خیز دنیا است که حوادثی از جمله زلزله ،سیل، خشکسالی را داریم و مردم را تهدید می کند که این تهدید و عوامل طبیعی فقط هدفش به یک شخص نیست بلکه اعضای خانواده ها را هم درگیر می کند.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: افرادی که در حوادث جاده ای دچار نقص عضو یا فوت شدند سن کمی دارند و بهزیستی امروز باید با مداخله به هنگام در توانمندسازی شرایط لازم را برای جلوگیری از دچار اختلالات روحی و روانی این افراد فراهم کند.

وی یادآورشد: در حادثه پلاسکو با همکاری تشکل های غیردولتی آتش نشانان را مورد حمایت روحی و روانی قرار دادیم و این موضوع مهم باید به عنوان یک راهبرد در کشور نهادینه شود.
محسنی بندپی افزود: دوطرح بزرگ اجتماعی در حوزه دانش اموزی داریم که شامل نظام مراقبت های اجتماعی و مشارکت دانش آموزان دراین امر مهم است.

وی گفت: این طرح ها همراه با آگاهی بخشی هرچه بیشتر در موضوع اعتیاد(Addiction) و افزایش روحیه اجتماع پذیری در محیط های خانه و مدارس است.

این مسئول درادامه به نقش موثر بهزیستی در تمام امور پرداخت و افزود: بهزیستی استان ها اعتبار خود را باید استانی نیز تامین کنند والبرز از استان هایی است که نگاه ویژه داریم و همراهی هرچه بیشتر دستگاه های اجرایی را با این نهاد حمایتی می طلبد.

** اختلال روانی یک نفر به ازای هر 4 نفر در ایران
رئیس انجمن مددکاری ایران گفت: براساس آمار، به ازای هر چهار نفر در کشور ، یک نفر دارای اختلال روانی است.

حسن موسوی چلک نیز در همایش سلامت اجتماعی با محوریت بهداشت روان خانواده در البرز افزود: خشونت سالمندان و کودکان، سکونت 19میلیون نفر در مناطقی با حداقل امکانات، اعتیاد چهار میلیون و 400هزار نفر در کشور، جوان شدن سن آسیب، کاهش مسئولیت اجتماعی ازسوی افراد از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: امروز میزان گفت وگوی اعضای خانواده با یکدیگر به 15دقیقه رسیده که هرچه بیشتر باید دراین زمینه اقدامات موثر انجام شود.

موسوی چلک گفت: باید مراقب بود تا سلامت اجتماعی با جانبداری سیاسی درگیر نشود و سنجش مستمر سلامت اجتماعی از نکات مهم در این زمینه است.

وی افزود: استفاده از تمام ظرفیت ها برای حوزه اجتماعی و توجه بیش از پیش به حوزه های آموزشی و همراهی هرچه بیشتر با نهاد حمایتی بهزیستی دراین زمینه ضروری است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: