کد خبر: ۱۷۱۶۰۳
تاریخ انتشار: ۰۲:۴۵ - ۰۵ آبان ۱۳۹۶ - 2017October 27
کمردرد یکی از دلایل شایع غیبت از محل کار به‌شمار می‌آید. خوشبختانه کمردرد معمولا خود به خود بهبود می‌یابد اما در غیر این صورت، درمان‌های موثری برای برطرف کردن این درد در دسترس است.
شفا آنلاین:تقریبا همه انسان‌ها در طول زندگی خود به نوعی کمردرد را تجربه می‌کنند. کمر درد <back ache>اصطلاحا به درد در قسمت تحتانی پشت یعنی از زیر قفسه سینه به پایین گفته می‌شود که می‌تواند بسیار شدید باشد. کمردرد یکی از دلایل شایع غیبت از محل کار به‌شمار می‌آید. خوشبختانه کمردرد معمولا خود به خود بهبود می‌یابد اما در غیر این صورت، درمان‌های موثری برای برطرف کردن این درد در دسترس است.

به گزارش شفا آنلاین:نشانه‌های رایج: علایم رایج طیفی از دردهای مبهم تا دردهایی تیز و تیر کشنده را در بر می‌گیرد. شدت درد ممکن است حرکت کردن یا راست ایستادن را برای بیمار دشوار سازد. کمردرد حاد شروعی ناگهانی داشته و معمولا به دنبال یک آسیب ورزشی یا بلند کردن اجسام سنگین ایجاد می‌شود. دردی که بیش از سه ماه ادامه می‌یابد، به عنوان کمر درد مزمن در نظر گرفته می‌شود. در صورتی که کمردرد شما ظرف 72 ساعت برطرف نشود باید با یک پزشک مشورت کنید.
علایمی که نیاز به رسیدگی طبی فوری دارند: کمردرد شدید پس از زمین خوردن یا هر آسیب دیدگی دیگر نیاز به بررسی فوری توسط پزشک دارد. سایر نشانه‌های هشدار دهنده عبارتند از بروز بی‌اختیاری ادرار یا مدفوع، ضعف در پاها، تب و درد در زمان ادرار یا سرفه کردن. در صورت همراهی هر یک از علایم فوق با کمردرد، مراجعه سریع به پزشک الزامی است.
کشیدگی عضلانی یا درد عصب سیاتیک؟ گونه‌ای از کمردرد که به دنبال بلند کردن اجسام سنگین یا ورزش‌های سخت ایجاد می‌شود معمولا ناشی از کشیدگی عضلانی است اما در مواردی نیز ممکن است درد در اثر پاره شدن یا بیرون‌زدگی دیسک بین‌مهره‌ای ایجاد شود. در صورتیکه دیسک پاره شده یا بیرون‌زده روی عصب سیاتیک فشار آورد، درد ممکن است از یک طرف باسن تا پای همان طرف امتداد یابد. این حالت را درد عصب سیاتیک یا سیاتیکا می‌نامند.
فهرست زیر تعدادی از دلایل شایعی است که می‌توانند سبب بروز کمر درد شما باشند:
شغل شما: در صورتی که شغل شما طوری است که در آن نیاز به بلند کردن یا کشیدن اجسام سنگین دارید یا به هر علت مجبور به انجام حرکات چرخشی ستون فقرات هستید، ممکن است شغلتان عامل بروز کمردرد شما باشد. پشت میز نشستن به مدت طولانی و در تمام طول روز نیز با خطرات خاص خود همراه است، به خصوص اگر صندلی شما ناراحت باشد یا شما عادت داشته باشید روی صندلی به حالت خمیده و قوز کرده بنشینید.
کیف شما: اگرچه شما ممکن است کیف یا کوله‌پشتی خود را روی شانه خود حمل کنید، در واقع این کمر شماست که بالاتنه را حمایت کرده و هر وزن اضافه‌ای را برای شما حمل می‌کند. بنابراین کیف‌های پر و سنگین سبب فشار آمدن به کمر می‌شوند، به خصوص اگر این مساله هر روز تکرار شود. در صورتیکه مجبور به حمل وسایل زیادی هستید سعی کنید به جای کیف از ساک‌های چرخدار استفاده کنید.
نحوه ورزش کردن شما: فشار آوردن بیش از حد به خود در هنگام ورزش یکی از شایع‌ترین علل کشیدگی عضلات و کمردرد است. احتمال بروز کمردرد، به‌ویژه هنگامی که شما در طول هفته کاملا بی‌تحرک هستید و در تعطیلات پایان هفته ساعت‌های طولانی به ورزش شدید می‌پردازید، بسیار زیاد است.
وضعیت ایستادن و نشستن شما: حق با مادرانمان است که همیشه می‌گفتند: «صاف بایست.» وقتی شما صاف می‌ایستید، کمر شما بهترین وضعیت را برای تحمل وزن بدنتان دارد. وضعیت غلط نشستن و ایستادن نیز از دلایل شایع بروز کمردرد به حساب می‌آیند. سعی کنید هنگام ایستادن، کاملا قامت خود را راست نگه داشته و وزن خود را به صورت مساوی روی هر دو پای خود بی‌اندازید. هنگام نشستن نیز حمایت مناسبی برای کمرتان فراهم کرده، شانه‌ها را به عقب داده و پاهای خود را روی چهار پایه کوتاهی قرار دهید.
دیسک بیرون زده: دیسک‌ها، صفحاتی ژله‌ای هستند که مانند کوسنی بین مهره‌های تشکیل دهنده ستون فقرات قرار گرفته‌اند. این دیسک‌ها در معرض فرسایش و پارگی ناشی از بالا رفتن سن یا آسیب‌دیدگی‌ها هستند. یک دیسک ضعیف شده ممکن است پاره شده یا از محل خود بیرون زده، ریشه‌های اعصاب نخاعی را تحت فشار قرار دهد. درد ناشی از این پدیده می‌تواند بسیار شدید باشد.
بیماری‌های مزمن: ناخوشی‌های مزمن بسیاری می‌توانند سبب بروز کمردرد در افراد شوند که در زیر به برخی از شایع‌ترین آنها اشاره می‌شود:
تنگی کانال نخاعی: در این بیماری دالانی که نخاع درون آن قرار گرفته، باریک و تنگ شده و نخاع را تحت فشار قرار می‌دهد.
التهاب مفاصل بین‌مهره‌ای یا اسپوندیلیت: در این بیماری مفاصل بین مهره‌ای دچار التهاب شدید شده و سبب خشکی و درد مزمن کمر می‌شوند.
فیبرومیالژی: این بیماری باعث دردهای عضلانی منتشر، از جمله کمردرد می‌شود.
چه کسانی در معرض خطر ابتلا به کمردرد قرار دارند؟
اغلب افراد کمردرد را برای اولین‌بار در سال‌های دهه سوم عمر خود تجربه می‌کنند. با بالا رفتن سن، احتمال بروز حملات بعدی افزایش می‌یابد. از عواملی که احتمال بروز کمردرد را بیشتر می‌کنند می‌توان به اضافه وزن، سبک زندگی کم‌تحرک و اشتغال به کارهایی که لازمه آن بلند کردن اجسام سنگین است، اشاره کرد.
تشخیص علت کمردرد: برای اینکه به پزشک خود در شناسایی علت کمردرد کمک کنید، دقیقا درباره چگونگی درد، زمان شروع آن وعلایم همراه برای وی توضیح داده و هرگونه سابقه ابتلا به بیماری‌های مزمن را با او درمیان بگذارید. پزشک شما معمولا برای تشخیص نیازی به انجام عکسبرداری، سی‌تی اسکن یا ام. آر. آی. نخواهد داشت و درمان مناسب را با استفاده از شرح حال و معاینه بالینی برای شما تجویز خواهد کرد.سپید

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: