به گزارش شفا آنلاین، دکتر سید محمد جزایری در نشست خبری پنجمین کنگره ملی فناوری های نوین آزمایشگاهی، افزود: از ۵ هزار آزمایشگاه در ایران فقط ۱۰ الی ۱۵ درصد از آنها آزمایشهای مولکولی و ژنتیک انجام میدهند که نسبت به آزمایشگاههای عمومی، از سطح بالایی برخوردار نیستند.
وی گفت: آزمایشگاهها را میتوان به دو دسته آزمایشگاههای عمومی و آزمایشگاههای مولکولی و ژنتیکی تقسیم کرد. که آزمایشگاههای عمومی با استانداردهای بالایی در حال ارائه خدمات هستند اما آزمایشگاههای مولکولی و ژنتیکی عقب ند که نبود نیروی کافی و عدم اطلاع پزشکان متخصص از ارسال نمونهها از عوامل آن است.
جزایری افزود: در این کنگره یکی از اهداف ما، هدفگذاری روی تخصص های متخلف و تمرکز بر روی تکنولوژیهای نوین است.
رئیس شبکه بیماری های ویروسی اظهار کرد: امروزه بشر به جایی رسیده است که میتواند با آزمایش بر روی ژن، تشخیص دهد که مستعد سرطان است یا خیر ، و عوامل محیطی تاثیرگذار بر روی آن را شناسایی کند.
وی افزود: با افزایش آزمایش تشخیص مولکولی میتوان برای تمام بیماری هایی که فاکتورهای ژنتیک آن مشخص شده اند ، این بیماری ها را تشخیص داد.
جزایری گفت: در کنگره امسال از ۶ کشور دنیا مهمانانی دعوت شده اند. یک مهمان نیز از امریکا دعوت شده بود که سفر خود را لغو کرد و به نظر میرسد بیارتباط با سخنرانی اخیر ترامپ نیست.
در ادامه این نشست دکتر اردشیر طاهرسیما دبیر اجرایی کنگره فناوری های نوین آزمایشگاهی گفت: این اولین کنگره ای است که ما تلفیق علم و اقتصاد را با هم داریم که مخاطبین آن صرفا با مسائل آکادمیک آشنا نمیشوند که این نقطه قوت این همایش به حساب میآید.
وی افزود: در این کنگره ۲۵۰ مقاله پذیرفته شده اند که ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است. حدود ۳۵ تا۴۰ شرکت نیز در این کنگره حاضر هستند.