قلوه سرشار است از مواد مغذی مهم، پروتئینها و اسیدهای چرب امگا-۳. به همین دلیل است که قلوه را بهعنوان خوراکی مهمی برای کاهش التهاب و تقویت سلامت قلب معرفی میکنند.
شفا آنلاین: قلوه سرشار است از مواد مغذی مهم، پروتئینها و اسیدهای چرب امگا-۳. به
همین دلیل است که قلوه را بهعنوان خوراکی مهمی برای کاهش التهاب و تقویت
سلامت قلب معرفی میکنند. به گزارش
شفا آنلاین:امعا و احشا خوراکی (organ meats) دارای
انواع مختلفی هستند که بعضی از آنها مانند جگر و قلوه بیشتر شناخته
شدهاند. محققان گاهی اوقات از امعا و احشا خوراکی با اصطلاح «اَبَر-غذا»
(super foods) نام میبرند، چون در صورت مصرف متعادل، مجموعه بسیار غنیای
از ویتامینها و مواد مغذی را درون خودشان جای دادهاند. در ادامه با
معروفترین این مواد غذایی و فوایدشان آشنا میشویم.
جگر
جگر،
مغذیترین نوع از امعا و احشا خوراکی است که منبع غنی و مهمی برای دریافت
ویتامین A محسوب میشود. ویتامین A موجود در جگر برای سلامتی چشمها مفید
است و خطر ابتلا به بیماریهای التهابزا مانند بیماری آلزایمر و آرتریت را
هم کاهش میدهد.
جگر، منبع خوبی برای دریافت این مواد مغذی هم
محسوب میشود: اسید فولیک، آهن، کروم، مِس و روی. ویژگی دیگر جگر، مفید
بودن آن برای سلامت قلب است. بهعلاوه، این امعا و احشا خوراکی برای
افزایش سطح هموگلوبین در خون نیز مفید بهشمار میرود.
قلوه
قلوه
سرشار است از مواد مغذی مهم، پروتئینها و اسیدهای چرب امگا-۳. به همین
دلیل است که قلوه را بهعنوان خوراکی مهمی برای کاهش التهاب و تقویت سلامت
قلب معرفی میکنند.
مغز
گوشت
مغز حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ و مواد مغذی است. فسفاتیدیلکولین و
فسفاتیدیلسرین، دو ماده مغذی موجود در مغز هستند که فواید مختلفی به سیتسم
عصبی میرسانند. آنتیاکسیدانهایی هم که با خوردن گوشت مغز به بدن انسان
میرسند، از مغز و نخاع انسان درمقابل آسیبهای مختلف محافظت میکنند.
دِل
دِل،
امعا و احشا خوراکی دیگری است که فولات، آهن، روی و سلنیوم دارد.
بهعلاوه، منبع عالیای برای دریافت ویتامین B۲، ویتامین B۶ و ویتامین B۱۲
محسوب میشود که هر سه موردشان در گروه ویتامینهای B-complex قرار
میگیرند. ویتامینهای B موجود در انواع امعا و احشا خوراکی مانند دِل
دارای اثرات محافظتی برای دستگاه قلبی-عروقی هستند و درنتیجه از بدن
درمقابل ابتلا به بیماریهای قلبی محافظت میکنند.
ویتامینهای B
دارای فواید مهم دیگری هم هستند، ازجمله حفظ فشار خون در محدوده سالم، کاهش
کلسترول بد خون و کمک به شکلگیری عروق خونی سالم. این ویتامینها برای
مغز نیز مفید بهشمار میروند و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، زوال عقل،
افسردگی و اختلال اضطرابی را هم کاهش میدهند.
گوشت دِل، منبع
فوقالعادهای هم برای دریافت کوآنزیم Q۱۰ یا CoQ۱۰ محسوب میشود. کوآنزیم
Q۱۰ دارای خاصیت آنتیاکسیدانی است و میتواند در پیشگیری از ابتلا به
بیماریهای مختلف یا درمان آنها، خصوصا بیماریهای قلبی، موثر باشد.
مطالعات مختلفی نشان دادهاند که کوآنزیم Q۱۰، فرآیندهای پیری را کُند
میکند و سطح انرژی را در بدن افزایش میدهد.
زبانگوشت
زبان دارای کالری و اسیدهای چرب زیادی است. با اینحال، ترکیبات مهمی
مانند روی، آهن، کولین و ویتامین B۱۲ نیز دارد. این گوشت خصوصا برای زنان
باردار یا افرادی مناسب است که در مرحله بهبودی و بازیابی پس از بیماری
قرار دارند.
فولات موجود در انواع امعا و احشا خوراکی واقعا برای
باروری مفید است و در پیشگیری از نقایص هنگام تولد در نوزاد مانند اسپینا
بیفیدا و مشکلات قلبی، تاثیر مثبتی دارد. بهعلاوه، ویتامین B۶ موجود در
این مواد غذایی نیز میتواند مشکل بیماری صبحگاهی را در زنان باردار کمتر
کند.