کد خبر: ۱۶۳۱۱۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۰ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 17
ذخیره سازی خون بند ناف یک بیمه بیولوژیک است که کاربرد آن در درمان انواع بیماری ها به ویژه بیماری های خونی به عنوان یک انقلاب در حوزه خدمات درمانی مطرح است
شفا آنلاین>سلامت>مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان گفت: به دلیل محدود بودن حمایت های دولتی، تا کنون 15 هزار نمونه در بانک عمومی خون بند ناف کشور ذخیره شده است و این در حالی است که این رقم در بانک خصوصی بیش از 81 هزار نمونه است.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر مرتضی ضرابی روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی کاربرد سلولهای بنیادی در زنجان به ضرورت بهره گیری از ظرفیت خیرین برای ورود و حمایت از ذخیره سازی خون بند ناف در بانک عمومی تاکید کرد و افزود: توسعه بانک عمومی ذخیره خون بند ناف نیازمند حمایت های دولتی و همچنین ورود خیرین در این حوزه است.

وی به ضرورت اطلاع رسانی در خصوص اهمیت ذخیره سازی خون بند ناف به خانواده ها اشاره کرد و افزود: در صورت اطلاع از کاربردهای سلول های بنیادی، به حتم خیلی از خانواده ها خون بند نافی را که در زمان تولد نوزاد درو ریخته می شود، به بانک عمومی ذخیره سازی خون بند ناف اهدا می کنند تا در درمان بیماران مورد استفاده قرار گیرد.

ضرابی خاطرنشان کرد: ذخیره سازی خون بند ناف یک بیمه بیولوژیک است که کاربرد آن در درمان انواع بیماری ها به ویژه بیماری های خونی به عنوان یک انقلاب در حوزه خدمات درمانی مطرح است.

وی افزود: امسال بزرگ ترین پروژه بین المللی در زمینه استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف برای بهبود بیماری فلج مغزی در کشور انجام خواهد شد.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان با بیان اینکه امروز در همه استان های کشور دفاتر نمایندگی ذخیره سازی خون بند ناف(Umbilical Cord Blood) دایر است، گفت: تا کنون یک هزار نمونه خون بند ناف از استان زنجان ذخیره سازی شده است که حدود 300 مورد آن مربوط به بانک عمومی است.

ذخیره سازی خون بند ناف فرآیندی است که در آن خون خارج شده از بند ناف و جفت نوزاد بعد از تولد جمع آوری و سلول های بنیادی(Stem Cells) آن برای استفاده های پزشکی منجمد و ذخیره می شود.

سلول های بنیادی 2 ویژگی مهم دارند، یکی اینکه می توانند خودشان را برای مدت طولانی بازتولید کنند و در اصطلاح توانایی 'خود نوزایی' دارند و دیگر اینکه این سلول ها می توانند در شرایط خاصی در بدن و یا در آزمایشگاه به انواع سلول های تبدیل شوند.

این قابلیت ها، کاربرد سلول های بنیادی در درمان بیماری ها را روز به روز گسترش داده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: