کد خبر: ۱۶۱۴۲۴
تاریخ انتشار: ۰۴:۲۰ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 04
شیر‌ها به گونه‌های مختلفی در دنیا به فروش می‌رسند از جمله پرچرب، کم چرب، کم لاکتوز، طعم دار، از گاو‌های تغذیه شده با علوفه‌های آفت کشی شده و ارگانیک، اما همگی آن‌ها دارای دو پروتئین A۱، A۲ یا ترکیبی از هردوی آن‌ها هستند.
شفاآنلاین>تغذیه>شیر از گاو‌هایی با نژاد‌های مختلف به دست می‌آید که دارای تفاوت‌های ژنتیکی زیادی با یکدیگر هستند و طعم و خواص شیر آن‌ها متفاوت است.

به گزارش شفاآنلاین،گاو‌ها از جمله گاو هلشتاین دارای نوعی پروتئین در شیر خود به نام A۱ هستند که می‌تواند در برخی افراد باعث مشکلات گوارشی، ابتلا به دیابت نوع 2، بروز اختلال اوتیسم و یا سندرم مرگ ناگهانی در نوزاد شود، هرچند که از لحاظ علمی رابطه بین مصرف شیر از گاو‌هایی با پروتئین A۱ با ابتلا به این بیماری‌ها به طور کامل اثبات نشده است، اما در افرادی که این نوع شیر را مصرف می‌کنند درصد ابتلا به این بیماری‌ها بالاتر است.

در مقابل گاو‌هایی با پروتئین A۲ هستند که برخی اعتقاد دارند مصرف آن خواص بیشتری برای سلامت بدن انسان دارد.


شیر‌ها به گونه‌های مختلفی در دنیا به فروش می‌رسند از جمله پرچرب، کم چرب، کم لاکتوز، طعم دار، از گاو‌های تغذیه شده با علوفه‌های آفت کشی شده و ارگانیک، اما همگی آن‌ها دارای دو پروتئین A۱، A۲ یا ترکیبی از هردوی آن‌ها هستند.

طرفداران شیر A۲ اعتقاد دارند پروتئین اصلی شیر A۲ است و پروتئین A۱ در اثر نوعی جهش ژنتیکی از هشت هزار سال پیش در اروپا آغاز شده است، اما به تدریج گاو‌های دارای پروتئین A۱ بیشتر مورد توجه دامپروران (Livestock breeders)قرارگرفته و تبدیل به منبع شیر اصلی در دنیای امروزی شده اند.

طرفداران شیر A۲ ادعا می‌کنند که افرادی که به لاکتوز شیر حساسیت دارند با مصرف این نوع شیرکمتر دچارمشکلات گوارشی می‌شوند، همچنین ابتلا به بیماری هایی، چون دل درد، ابتلا به دیابت نوع یک در نوزادان، بیماری‌های قلبی، اوتیسم و اسکیزوفرنی نیز در صورت مصرف این نوع شیر کمتر ایجاد می‌شود.


هنوز بحث در خصوص پروتئین A۱ و A۲ بین متخصصان داغ است و نمی‌توان به طور دقیق گفت که کدام نوع شیر مناسب‌تر است، اما کشاورزان آمریکایی به تازگی به خرید گاو‌هایی با پروتئین کازئین A۲ تمایل بیشتری نشان می‌دهند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: