کد خبر: ۱۶۰۸۳۶
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۵ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۶ - 2017July 29
در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم به صورت شفاف و قابل درک در مورد فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی به مصرف کننده ضروری است
شفا آنلاین>تغذیه>رییس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی با منشاء دامی و دریایی سازمان غذا و دارو با اشاره به عنوان اظهارات اخطاری درمورد غذا‌های حساسیت زا گفت: تولید کنند گان این قبیل فراورده‌ها باید این عنوان را بر روی برچسب خود قید کنند.

به گزارش شفا آنلاین،علی اکبر دادمهر رییس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی با منشاء دامی و دریایی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه جامعه سالم زیربنای توسعه هر کشور بوده و یکی از راه‌های نیل به این هدف برخورداری از تغذیه صحیحا است، اظهار کرد: در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم به صورت شفاف و قابل درک در مورد فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی به مصرف کننده ضروری است؛ از سوی دیگر با پیشرفت صنایع غذایی و افزایش رقابت آنها، گسترش تجارت بین المللی، ارتقاء فرهنگ مصرف کنندگان و توجه بیشتر آن‌ها به عوامل موثر در سلامتی، برچسب گذاری به عنوان ابزای مهم جهت اطلاع رسانی به مصرف کنندگان و سازمان‌های ناظر اهمیت ویژه‌ای یافته است.

وی بیان کرد: برچسب گذاری غذا اصلی‌ترین وسیله تبادل اطلاعات ما بین تولید کننده و فروشنده غذا از یک سو با خریدار و مصرف کننده از سوی دیگر است، به همین دلیل ضوابط بهداشتی الزامات شفافی درمورد اطلاعاتی که باید به مصرف کننده بدهند و چگونگی نمایش آن‌ها را برای صنعت فراهم می‌کنند.

رییس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی با منشاء دامی و دریایی سازمان غذا و دارو با اشاره به عنوان "اظهارات اخطاری" که برروی برچسب جهت هشدار به مصرف مصرف کننده نوشته می‌شود؛ غذا‌های حساسیت زا مثل شیر و فرآورده‌های حاوی لاکتور، تخم مرغ و فرآورده‌های آن، غلات و فرآورده‌های غلات حاوی گلوتن را آز جمله آن‌ها برشمرد.

دادمهر با نام بردن از ماهی و فرآورده‌های دریایی، بادام زمینی و مغز‌های خوراکی چرب، دانه سویا و فرآورده‌های آن، سولفیت در غلظت بیش از ۱۰ میلی گرم در کیلوگرم و ژل رویال به عنوان دیگر غذا‌های حساسیت زا تصریح کرد: وجود مواد اینچنینی حتی اگر به مقدار جزئی در فرآورده موجود باشد به دلیل اینکه بیشترین عامل حساسیت زایی را به خود اختصاص می‌دهند باید برای آگاهی مصرف کننده بر روی برچسب فرآورده در قسمت اجزای تشکیل دهنده اعلام شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: