به گزارش شفاآنلاین،برخی از افراد چاق یا مبتلایان به دیابت با این تصور که قند موجود در میوههای صیفی از نوع قند میوه و طبیعی است و اثر چندانی بر ازدیاد قند خون نخواهد داشت، از این میوه ها به راحتی و بدون هیچ محدودیتی استفاده می کنند و گاهی هم آب این میوه ها را جایگزین آب مصرفی، بخصوص در فصول گرم سال می کنند.
باید در نظر داشت میوه های شیرین، هر قدر آب بیشتری داشته باشند، کالری و قند کمتری در مقایسه با سایر میوه های شیرین دارند و در مقایسه با قند استخراج شده از چغندر قند یا نیشکر به میزان کمتری هم قند خون را افزایش می دهند اما در هر حال حاوی قندند و می توانند سبب افزایش قند خون بویژه در مبتلایان به بیماری دیابت باشند.
زمانی که میوه ها به صورت پوره یا آب میوه مصرف می شوند نمایه گلیسمی آنها بالاتر میرود و به همین دلیل میوههایی که فرایند بیشتری تا زمان مصرف را طی میکنند، قند خون را نیز بیشتر بالا می برند.
همچنین این نکته مهم را هم باید در نظر داشت که گاه برخی مبتلایان به دیابت به دلیل ناآگاهی و ترس از بالا رفتن قند خون، از خوردن این منابع با ارزش خودداری می کنند یا به اندازه کافی و لازم از آنها استفاده نمی کنند، در حالی که از سوی دیگر، این میوه ها می توانند بسیاری از مواد مغذی لازم برای بدنشان را تامین کنند و کنار گذاشتن کامل آنها از رژیم غذایی و سبد تغذیه توصیه نمیشود.
مبتلایان به دیابت (diabetes)می توانند همانند افراد عادی میوه بخورند اما ضروری است که این میوهها را به صورت جداگانه و در چند وعده میل کنند. در این زمینه جدولی نیز به نام «جدول نمایه گلیسمی» وجود دارد که میزان توان غذاهای حاوی کربوهیدرات را در بالا بردن قند خون بدن نشان می دهد و بهتر است مبتلایان به دیابت پیش از مصرف میوهها و مواد غذایی دیگر برای آگاهی بیشتر در این زمینه علاوه بر مراجعه به مشاور یا متخصص تغذیه، به این جدول نیز توجه داشته باشند. فاخره بهبهانی -مهندس علوم و صنایع غذایی/ سلامت آنلاین