به گزارش شفا آنلاین:معمولا ارزش مواد غذایی به ویژه سبزیجات پس از پخت کاهش مییابد؛ اما برخی از روشهای پخت قادر به حفظ ارزش غذایی<Maintain nutritional value> مواد است.
مطالعات محققان اسپانیایی نشان میدهد گریل کردن قارچ یا پخت آن در
مایکروویو بهترین روش برای حفظ ارزش غذایی قارچ است. قارچ حاوی مقادیر
بالای فیبر و پروتئین است.
ویتامین های B1، B2، B12، C، D و E و مواد معدنی روی و سلنیم از دیگر مواد
موجود در قارچ است. آنتی اکسیدانها و دیکر عوامل فعال زیستی از جمله
betaglucans نیز در قارچ وجود دارد که قادر به تقویت سیستم ایمنی است.
مطالعات نشان می دهد سرخ کردن قارچ منجر به افزایش چربی و کالری و کاهش
ارزش غذایی میشود. پخارپز کردن قارچ نیز فعالیت betaglucans را افزایش می
دهد، ولی فعالیت آنتی اکسیدانها کاهش مییابد.
پخت قارچ در مایکروویو و گریل کردن آن افزایش قابل ملاحظهای در فعالیت
آنتی اکسیدانها و محتویات پلی فنل دارد. این مطالعه نشان میدهد پوشش قارچ
با یک لایه نازک روغن زیتون قبل از پخت میتواند به افزایش ارزش غذایی آن
کمک کند.
منبع سلامت نیوز