کد خبر: ۱۵۴۱۰۸
تاریخ انتشار: ۰۲:۵۹ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ - 2017June 01
برنامه غذایی باید از لحاظ مواد مغذی موجود در آن اعم از درشت مغذی ها ( کربوهیدراتها، پروتئین ها و چربی ها ) و ریز مغذی ها (ویتامین ها و عناصر معدنی)، آب و فیبر کفایت داشته باشد.
شفا آنلاین:تغذیه نا مناسب در ماه رمضان همانطوری که گریبان افراد چاق را می گیرد و آنها را یا در خود ماه مبارک و یا بلا فاصله پس از آن دچار چاقی شدید تر می نماید باعث کاهش وزن افراد با لاغری شدید نیز می شود.تغذیه اصولی صرف نظر از زمانهای خاص شامل کفایت (adequacy)، میانه روی (Moderation)، تنوع ( Variety) و کنترل کالری ( calorycontrol) می باشد.

به گزارش شفا آنلاین:یعنی برنامه غذایی باید از لحاظ مواد مغذی موجود در آن اعم از درشت مغذی ها ( کربوهیدراتها، پروتئین ها و چربی ها ) و ریز مغذی ها (ویتامین ها و عناصر معدنی)، آب و فیبر کفایت داشته باشد. مواد غذایی بصورت متنوع استفاده شوند یعنی از هر پنج گروه اصلی غذایی شامل گروه نان و غلات، سبزیجات، میوه جات، گوشتها، لبنیات و چربی ها هر روز استفاده شود و در هر گروه هم تنوع رعایت گردد.

به این معنی که اگر به عنوان مثال در یک روز در گروه سبزیجات از سبزی خوردن استفاده شد روز بعد از سالاد استفاده شود. در مورد برخی موارد مانند نمک و شکر باید میانه روی انجام شود. در نهایت نسبت به وزن خود اعم از اینکه اضافه یا کمبود داشته باشد باید کالری ورودی را کنترل نماییم. در مورد افرادی که اضافه وزن دارند بدیهی است که باید کالری ورودی کاهش و در افراد با لاغری شدید باید افزایش داشته باشد.

مشکلی که در افراد با لاغری شدید وجود دارد این است که این افراد اغلب اشتهای خوبی ندارند و بنابراین کالری ورودی را در اینها به زحمت می توان افزایش داد. اولین قدم در این افراد این است که علت بی اشتهایی ریشه یابی شود. شایع ترین علل بی اشتهایی شامل علل عصبی، گوارشی یا تغذیه نا مناسب و نا به هنگام می باشد. به همان ترتیب که چاق ها دچار پرخوری عصبی می شوند، لاغر ها هم بی اشتهایی عصبی دارند و با کوچکترین استرس و اضطراب دچار کاهش شدید اشتها می شوند.

علل گوارشی شامل تنگ بودن محل اتصال مری به معده و یا افزایش بیش از حد اسید معده می باشد. تغذیه نا به هنگام به ویژه با تنقلات بی ارزش باعث سیری کاذب در موقع وعده غذایی و همچنین آسیب به سیتم گوارشی می شود و به صورت مضاعف اشتها را کاهش می دهد. معمولا این علل با آموزش و درمان دارویی و در طولانی مدت قابل رفع می باشند و با مراجعه به پزشک و بدون انتظار پاسخ دهی سریع نتیجه بخش خواهند بود. قدم دوم در این افراد افزایش کالری ورودی بایک برنامه غذایی اصولی می باشد که آن هم توسط پزشک معالج قابل انجام است .

در نهایت قدم سوم در این افراد افزایش جذب مواد غذایی توسط عضلات بدن بایک ورزش مقاومتی می باشد. اینگونه ورزشها با مقاومت بر سر راه عضلات منجر به افزایش اجباری دریافت مواد غذایی توسط عضلات شده و در ضمن در طولانی مدت باعث افزایش اشتها و بهبود عملکرد سیستم عصبی و گوارشی خواهند شد.
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .

پزشک آنلاین

دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: