به گزارش شفا آنلاین، بدن انسان از اخلاط 4گانه سودا, صفرا, بلغم و دم تشکیل شده که سودا دارای طبع سرد و خپرهیز شک, صفرا دارای طبع گرم و خشک, بلغم دارای طبع سرد و تر, دم دارای طبع گرم و تر است.
مزاج گرم و تر
افرادی که مزاج گر و تر دارند, بهتر است از انواع میوه، سبزی، گوشت و غذاهای دریایی استفاده کنند, پیادهروی یا دویدن صبحگاهی حدود 30ــ15 دقیقه لازم است, 7ــ6 ساعت خواب شبانه کافی است همچنین سعی کنند کمتر از 3 ساعت و بیشتر از 8 ساعت نخوابند.
همه افراد از زود به خواب رفتن و زود بیدار شدن بهره میبرند ولی افراد دارای مزاج گرم و تر باید بیشتر آن را رعایت کنند, در تابستان نیم ساعت استراحت یا چرت روزانه بسیار مفید است, از غذاهای با فیبر بالا استفاده کنند تا اجابت مزاج طبیعی داشته باشند, حجامت یا فصد برای این افراد معمولاً لازم است و بهتر است این کار در فصل بهار یا تابستان انجام شود, از هوا، محیط و فعالیتهایی که موجب افزایش گرما و رطوبت میشوند پرهیز کنند همچنین کمخوری و استفاده از غذاهای کمکالری برایشان مفید است.
برخی از پرهیزهای افراد دچار غلبه گرمی و تری
پرخوری، مصرف بیش از حد ادویههای تند، شیرینی زیاد، انواع شورها (خیارشور و...)، گوشت زیاد، غذاهای نشاستهای، غذاهای چرب، تخممرغ، خرما، توت، کشمش، انبه، بادام، پسته، موز، فندق، انجیر، انگور، سیر، بادنجان، گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، اردک، تخم اردک و جگر سیاه برای افراد دارای مزاج گرم و تر مفید نیست.
بهتر است از غذاها و نوشیدنیهایی که دارای مزاج گرم و تر هستند، کمتر استفاده کنند و در صورت ضرورت و نیاز، حتماً با مصلحات آن و بهمقدار خیلی کم استفاده کنند.
غذاهای مفید برای افراد دچار غلبه گرمی و تری
نوشیدن آب خنک بههمراه چند قطره آبلیمو ترش تازه، آب زرشک، کاهو، خیار، میوهها بهخصوص سیب درختی همراه با پوست و دانههای آن، انار، نارنگی، پرتقال، گلابی، نارنج، تمرهندی، لیموشیرین، سنجد، غوره، آلوبخارا، سوپ یا آش جو، نان جو، لیموترش تازه، استفاده از سالاد فصل، روغن زیتون، حبوبات و غلات جوانهزده (مثل جوی دو سر، ماش و عدس)، بذرهای ملیّن (مانند اسفرزه، بارهنگ، خاکشیر)، غذاهای خام (میوهها و سبزیها)، انواع توت تازه بهخصوص شاهتوت، عسل بهمقدار کم، کدو خورشی، آلبالو و... برای افراد دارای مزاج گرم و تر مفید است.