کد خبر: ۱۴۹۰۸۷
تاریخ انتشار: ۰۲:۵۹ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ - 2017April 19
اخیرا زیاد می‌شنویم که خانواده‌ها و به‌خصوص زوج‌ها به خاطر اختلاف بر سر استفاده از شبکه‌های اجتماعی به زندگی خود پایان داده و یا طرف مقابل خود را مجازات کرده‌اند.
شفا آنلاین:برای استفاده از هر چیزی باید ابتدا فرهنگ استفاده از آن آموزش داده شود. در چند سال اخیر با گسترش تکنولوژی و همه‌گیر شدن شبکه‌های اجتماعی، مشکلات زیادی برای مردم به وجود آورده است. نداشتن فرهنگ استفاده از این تکنولوژی‌ و شبکه‌های اجتماعی، کار را برای خانواده‌ها سخت کرده است.       



به گزارش شفا آنلاین:اخیرا زیاد می‌شنویم که خانواده‌ها و به‌خصوص زوج‌ها به خاطر اختلاف بر سر استفاده از شبکه‌های اجتماعی به زندگی خود پایان داده و یا طرف مقابل خود را مجازات کرده‌اند.


باید این نکته را در نظر گرفت که شبکه‌های اجتماعی هم فرصت هستند و هم تهدید. با برنامه و آگاهی و همچنین با آموزش فرهنگ استفاده از شبکه‌های اجتماعی، می‌توان استفاده‌های بسیار مفیدی از این امکان کرد و وجود شبکه‌های اجتماعی را به فرصتی برای رشد و بهبود زندگی تبدیل کرد. اینکه شبکه‌های اجتماعی روزگار ما تا چه حد توانسته نقش مخرب در روابط زوجین ایرانی ایفا کند، مقوله‌ای نیست که تا حالا به‌طور علمی و دقیق بررسی‌شده باشد و یا آماری از آن در دست داشته باشیم اما یافته‌های تجربی و شواهدی که در زندگی روزمره با آن روبه‌رو می‌شویم، نشان می‌دهد که افزایش استفاده اعتیاد آمیز از فناوری اطلاعات و ارتباطات به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی، می‌تواند محرک خوبی برای مشکلات بین اعضای خانواده شود.


درست است که شبکه‌‌های اجتماعی می‌توانند اعتیادآور و مخرب باشند اما این موضوع نباید بستری فراهم کند که اعضای خانواده بدون داشتن درک درستی از استفاده شبکه‌های اجتماعی و همچنین استفاده از تکنولوژی، این موضوع را دستاویزی برای مشکلات روحی خود قرار دهند.
مرد عصبانی که از علاقه شدید همسرش به شبکه‌های مجازی به خشم آمده بود و در غیاب فرزندانش، او را با ضربه‌های چاقو به قتل رسانده بود، در حالی پای میز محاکمه می‌رود که پسرانش از قصاص پدرشان گذشت کرده‌اند.


اوایل دی 94 پسر جوانی با ماموران کلانتری رسالت تماس گرفت و وحشت‌زده از قتل مادرش خبر داد: «من و برادرم امروز در خانه نبودیم اما وقتی برگشتیم، با جنازه خونین مادرمان در تختخواب روبه‌رو شدیم.»

ماموران پلیس پس‌ازاین تماس، با حضور در محل جنایت، متوجه شدند که هیچ‌گونه آثار شکستگی روی قفل درها نیست و از خانه مقتول هم سرقتی صورت نگرفته است.

پزشکی قانونی حاضر در صحنه جنایت هم اعلام کرد مقتول هنگام قتل هیچ مقاومتی از خود نشان نداده است. بدین ترتیب فرضیه کشته شدن او از سوی یک آشنا قوت گرفت.

ازآنجاکه این زن با 17 ضربه کارد ازپادرآمده بود، تیم جنایی مطمئن شدند قاتل کینه عمیقی از قربانی داشته است. درحالی‌که تحقیقات ویژه جنایی ادامه داشت، کارآگاهان به همسر مقتول مظنون شده و او را تحت بازجویی قراردادند اما او با اظهار بی‌اطلاعی از قتل همسرش، ادعا کرد زمانی که برای خرید از خانه خارج‌شده بود، همسرش به قتل رسیده است.

کارآگاهان که به دنبال سرنخی برای افشای جنایت بودند، وقتی فهمیدند تلفن همراه مقتول از دو روز قبل از قتل در اختیار شوهرش بوده، بار دیگر تنها مظنون پرونده را تحت بازجویی قراردادند.
این بار جهان، ۵۰ ساله لب به اعتراف گشود و گفت: «همسرم در طول 25 سال زندگی مشترکمان اهل زندگی و آرام و مطیع بود، اما از وقتی به تلگرام و شبکه‌های اجتماعی وابسته شد، متوجه تغییر رفتارش شدم. او دائم سرگرم بازی و کار با گوشی تلفنش بود و دیگر توجهی به من و فرزندانمان نداشت.


بارها بر سر این موضوع جروبحث کردیم اما فایده‌ای نداشت، به‌طوری‌که یک روز به او مشکوک شدم و از پسرم خواستم تلفن همراه مادرش را بررسی کند. او هم همان روز گفت که بابا، بهتر است هر چه زودتر مادرمان را طلاق بدهی. با شنیدن این حرف، مطمئن شدم او با پیامک و تلگرام با کسی ارتباط پنهانی دارد؛ بنابراین با عصبانیت تلفن همراهش را گرفتم تا زندگی‌ام را نجات دهم. دو روز بعد وقتی با هم در خانه تنها بودیم، از او خواستم به رابطه پنهانی‌اش اعتراف کند اما همسرم عصبانی شد و منکر چنین اتهامی شد. او که ادعا می‌کرد مورد بی‌احترامی و تهمت قرارگرفته، مرا تهدید به طلاق کرد. ازآنجاکه در سال‌های طولانی زندگی مشترکمان هیچ‌گاه روبه‌رویم قرار نگرفته بود، مطمئن شدم تلگرام باعث بی‌پروایی‌اش شده و زندگی‌ام در حال نابودی است. به همین خاطر چاقویی برداشتم و او را به قتل رساندم. بعد هم با صحنه‌سازی، از خانه خارج شدم.»
از سوی دیگر، فرزندان و پدر و مادر مقتول هم در تحقیقات با رد اظهارات عامل جنایت، او را گرفتار توهم دانسته و مقتول را زنی پاک و خانه‌دار معرفی کردند. آن‌ها درعین‌حال تاکید کردند مقتول، قربانی سوءظن شده است.

بدین ترتیب اظهارات جهان بی‌اساس و دروغ از آب درآمد. پس از بازسازی صحنه جنایت، متهم با قرار بازداشت موقت روانه زندان شد و پرونده با صدور کیفرخواست در اختیار هیئت قضایی شعبه اول دادگاه کیفری قرار گرفت. به دستور رئیس دادگاه عالی جنایی کرج، متهم برای بررسی وضعیت روحی هنگام ارتکاب قتل به پزشکی قانونی معرفی شد.

کمیسیون پزشکی قانونی هم اعلام کرد او در زمان قتل همسرش دارای جنون از نوع اختلال دوقطبی بوده که می‌تواند اراده‌اش را سلب کند. کمیسیون تجدیدنظر پزشکی قانونی هم اعلام کرد ضروری است او در یک بیمارستان روان‌پزشکی بستری شود.

پس از بررسی‌های بالینی، نظر قطعی به جنون ادواری‌اش اعلام شد. باوجوداین، پزشکی قانونی اعلام کرد که هرچند علائم جنون در عامل جنایت مشاهده می‌شود اما به نظر می‌رسد او هنگام جنایت تحت تاثیر جنون نبوده است، زیرا در تمام مراحل تحقیقات مقدماتی، جزئیات قتل را تشریح و بازسازی کرده و حتی پس از کشتن همسرش، با صحنه‌سازی از خانه خارج و از ماجرا اظهار بی‌اطلاعی کرده است.

پس از اعلام نظریه پزشکی قانونی، فرزندان مقتول به دادگاه مراجعه کرده و با اعلام رضایت بی‌قیدوشرط، از مجازات پدرشان صرف‌نظر کرده و او را بخشیدند. باوجوداین، پدر و مادر مقتول خواستار مجازات دامادشان شدند و نماینده دادستان کرج هم در دفاع از کیفرخواست، مجازات قانونی متهم را خواست. قرار است به‌زودی این مرد از سوی سه قاضی شعبه اول دادگاه کیفری (1) کرج محاکمه شود.

شبکه‌های اجتماعی بستر بدبینی و سو تفاهم را برای برخی از افراد فراهم می‌کنند. در واقع بدبینی‌های ناشی از فضای دیجیتالی، یکی از بسترهای مشکلات در زندگی مشترک است اما می‌توان با فرهنگ‌سازی و استفاده درست از شبکه‌های اجتماعی، جلوی این‌سو تفاهم‌ها را گرفت و به افراد آموزش داد، لزوما هرکسی از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کند، در حال خیانت یا انجام کار اشتباهی نیست. باید به افراد طرز استفاده صحیح و آموزنده از شبکه‌های اجتماعی را نشان داد. آموزش و فرهنگ‌سازی در استفاده از شبکه‌های اجتماعی امری است که باید از همان روزهای کودکی در دستور کار مسئولان قرار بگیرد. ماه‌های اول ازدواج برای آموزش در برخی زمینه‌ها دیر است.سپید

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: