ادویه را به صورت ساییده نشده تهیه کنید
به گزارش شفا آنلاین:تقلب در تولید ادویه یکی از قدیمیترین انواع تقلبها است و گران بودن نسبی
ادویهها و امکان فروش فلهای آن احتمال تقلب را افزایش میدهد. ترکیبی از
نان خشک کپکزده، رنگهای غیرمجاز شیمیایی و افزودنیهای غیربهداشتی گاها
میتواند جزو ترکیباتی باشد که با آنها ادویه فلهای غیربهداشتی و نامرغوب
تولید میشود. ادویههایی که مصرفشان تهدیدکننده سلامت است زیرا حاوی سم
قارچی آفلاتوکسین بوده که حین پخت از بین نمیرود و این سم قارچی میتواند
کمکم بدن را مستعد به ابتلای سرطان کند. بله، سرطان! آن هم سرطان گوارش و
کبد...
به منظور پرهیز از خرید ادویه تقلبی، پیشنهاد میشود:
۱- ترجیحا از ادویه بستهبندی شده در شرکتهای مجاز و خوشنام که تحتنظر وزارت بهداشت فعالیت میکنند، ادویه را تهیه کنید.
۲- ادویه را به صورت ساییده نشده تهیه کرده و در منزل، خودتان نسبت به
ساییدن آن اقدام کنید. بسیاری از کارخانجات بزرگ مواد غذایی یا رستورانها و
هتلهای معتبر، این مسیر را ترجیح میدهند.
به عموم مردم توصیه میشود که هرگز از کنار تقلبات و تخلفات مواد غذایی به راحتی عبور نکنند و موارد مشاهده شده را به سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره 1490 اطلاع دهند.
هرگز و به هیچ عنوان نسبت به فروش نان خشک به هیچ فردی اعم از افراد
دورهگرد و... اقدام نکنند چراکه رشد کپک روی این نانها و تولید
آفلاتوکسین متعاقب آن - که سرطانزای قطعی کبد است- باعث بروز بیماریهای
بدخیم در جامعه میشود.
توصیه میشود نان خشک را همانند سایر پسماندها و ترجیحا به همراه پسماندهای
آلی (غذایی) به سطلهای زباله انتقال یا به کیوسکها و خودروهای بازیافت
تحویل دهید.