کد خبر: ۱۳۷۹۱۵
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۹ - ۲۳ دی ۱۳۹۵ - 2017January 12
افرادی که از عارضه نفخ معده رنج می برند اغلب از این وضعیت شکایت می کنند که هوای زیادی داخل دستگاه گوارششان حبس شده و این حس را دارند که قسمت میانی بدنشان مملو از اب شده است.
شفا آنلاین:عارضه نفخ معده از جمله مشکلات گوارشی ازار دهنده ای است که عوامل مختلفی در بروز ان موثرند. افرادی که از عارضه نفخ معده رنج می برند اغلب از این وضعیت شکایت می کنند که هوای زیادی داخل دستگاه گوارششان حبس شده و این حس را دارند که قسمت میانی بدنشان مملو از اب شده است.

به گزارش شفا آنلاین:به هر حال نفخ معده برای هیچ کس تجربه خوشایندی نیست. متخصصان گوارش تاکید دارند که مشکل نفخ معده به ندرت حاکی از وجود مشکل جدی در بدن است و به طور معمول پس از گذشت چند ساعت بر طرف می شود.

برخی از عادات غلط و نادرست که عامل تشدید این مشکل هستند به شرح زیر است :
تند غذا خوردن :
سرعت زندگی در عصر مدرن افراد را مجبور می کند تمام کارهای خود را شتابزده انجام دهند. به هنگام غذا خوردن اغلب مقداری هوای تولید کننده گاز معده نیز بلعیده می شود که همین امر موجب باد کردن معده می شود و هر چه سریعتر غذا می خورید هوای بیشتری می بلعید. با این حال هوای محبوس شده در معده تنها دلیل بروز نفخ معده نیست. زمانی که سریع غذا می خوریم خوردنی ها به خوبی جویده نمیشوند و این وضعیت موجب میشود قطعات بزرگتری از غذا به معده وارد شوند و هضم انها مدت بیشتری طول میکشد و این وضعیت نیز به نوبه خود به نفخ معده کمک می کند.

عادت به مصرف نوشابه و نوشیدنی های صنعتی :
مصرف نوشابه باعث میشود معده ورم کند چرا که حاوی شیرین کننده های مصنوعی است که قابل هضم نیستند و اگر نوشابه گازدار هم باشد این وضعیت تشدید می شود.

مصرف زیاد نمک :
سالم ترین ساندویچ ها هم حاوی سدیم هستند و مصرف نمک زیاد می تواند عامل نفخ زا در معده باشد. مرکز کنترل و پیشگیری امراض امریکا توصیه میکند میزان نمک مصرفی باید کمتر 2300میلی گرم باشد تا از نفخ ناشی از مصرف سدیم جلوگیری شود.

مصرف کلم خام :
با وجود انکه کلم حاوی ویتامین های ضروری برای بدن است اما مقدار زیادی فیبر خوراکی در ان وجود دارد و به همین دلیل تجزیه شدن ان به سختی انجام می شود و مصرف ان به صورت خام موجب ایجاد گاز در معده می شود.

مصرف بیش از حد حبوبات :
انواع حبوبات شامل نخود لوبیا و عدس منبع غنی از پروتئین گیاهی به حساب می ایند.متاسفانه کربوهیدرات های موجود در حبوبات غیر قابل هضم هستند و به همین دلیل ویژگی نفاخ بودن از مشخصه های اصلی این گروه از مواد غذایی است.

جویدن آدامس یا مکیدن آبنبات :
جویدن آدامس یا مکیدن آبنبات سفت می تواند راه مناسبی برای کاهش وزن یا ترک سیگار باشد اما موجب می شود مقدار زیادی هوا وارد معده شود.

نزدیک بودن زمان مصرف وعده غذایی شام با ساعت خواب :
دراز کشیدن فرایند هضم غذا را مختل می سازد و به همین دلیل در صورتی که با معده سنگین به خواب روید موجب می شود دستگاه گوارش به سرعت مواد خوراکی را هضم نکند و هنگام صبح با مشکل نفخ معده از خواب بلند شوید. به همین دلیل کارشناسان به افراد توصیه می کند سه یا چهار ساعت پیش از خوابیدن وعده غذایی شام مصرف شود.

عدم توجه به آلرژی زا بودن برخی خوراکی ها :
برخی از آلرژی ها و حساسیت های غذایی دلیل کمتر شناخته شده ای برای تورم معده هستند.افرادی که به گندم الرژی دارند و نمی توانند گلوتن را هضم کنند اغلب با مشکلات گوارشی و نفخ مواجه می شوند. همچنین در صورتی که به لاکتتوز الرژی داشته باشید با مشکلات گوارشی رو به رو خواهید شد. اگر دچار عارضه نفخ معده هستید اما هیچ یک از این فاکتور ها نمی تواند علت ان باشد لازم است با پزشک مشورت کنید تا آزمایش های مربوط به شناسایی الرژی های غذایی انجام شود.

پزشک آنلاین

شهزاد محمدیان [ کارشناس ارشد تغذیه ]

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: