شفا آنلاین:مواد لازم:
- روغن مایع به میزان لازم
- پیاز خردكرده 2 عدد
- زردچوبه به میزان لازم
- ادویه كاری یا فلفل تند 1 قاشق سوپخوری
- گوجه فرنگی رنده كرده 1عدد
- سوراغ 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- آب 4 تا 5 پیمانه
- میگوی لافتی (میگوی ریز خشك) 250 گرم
- ماش نیم پز 1 پیمانه
- برنج 3 پیمانه
1-در
تابهای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شود.
آنگاه زردچوبه، فلفل یا ادویه كاری را بیفزائید و كمی تفت دهید.
2-سپس
گوجهفرنگی را در تابه بریزید و بعد از چند دقیقه میگوها را - كه از یك
ساعت قبل خیساندهاید - اضافه كنید و تفت دهید. حالا سوراغ را در آب حل
كنید و پس از صاف كردن، آن را به میگوها اضافه كنید.
3-بعد
از آن كه چند جوش زد، ماش نیم پز و برنج را به مخلوط قبلی بیفزائید و
حرارت اجاق را زیاد كنید تا آب برنج كشیده شود. آنگاه صبر كنید تا برنج دم
بكشد. اكنون چكوی میگو را در دیس زیبائی بكشید و مصرف كنید.
یادآوری 1: به دلیل شور بودن سوراغ، در این غذا از نمك استفاده نكنید. چنانچه
سوراغ در دسترس نبود، میتوانید آن را حذف نمائید و فقط به مقدار لازم آب
به برنج بیفزائید.
یادآوری 2:
سوراغ، از مخلوط كردن نوعی ماهی به نام «مُمَخ» و نوعی گل سرخ به نام
«گِلك» - كه از گیاهان مخصوص جزیره هرمز میباشد - همراه با نمك و پوست
نارنج به دست میآید.
4-مخلوط
فوق را در حلب میریزند و آن را در مقابل حرارت آفتاب گرم جزیره قرار
میدهند تا تبدیل به محلول قرمز رنگی شود كه به آن سوراغ میگویند.
وب
سایت شور وشیرین: