کد خبر: ۱۳۵۳۰۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۰۲ دی ۱۳۹۵ - 2016December 22
یک مطالعه جدید در آمریکا نشان می‌دهد احتمال مرگ زودهنگام یا بستری دوباره به دنبال عوارض جدی در افراد بستری در بیمارستان مسنی که توسط پزشکان زن معالجه می‌شوند، کمتر است.
شفا آنلاین:احتمال مرگ‌ومیر در یک ماه بعد از بستری شدن در بیمارستان برای بیماران با پزشک زن، ۴ درصد کمتر است.

به گزارش شفا آنلاین: همچنین این مطالعه آشکار کرد، شانس بستری مجدد در یک ماه پس از ترک بیمارستان برای آنها، ۵ درصد پایین‌تر است.

به گفته دکتر یوسوکه تسوگاوا، محقق سیاست‌گذاری سلامت در دانشگاه هاروارد، «این اختلاف در میزان مرگ‌ومیر ما را غافلگیر کرد.»

مطالعات پیشین حاکی از تفاوت‌ها در شیوه طبابت مردان و زنان بودند. به عنوان مثال، پزشکان زن تمایل بیشتری به تبعیت از دستورالعمل‌های بالینی دارند و توجه بیشتری نسبت به برقراری ارتباط و ایجاد روابط با بیماران خود نشان می‌دهند. تسوگاوا می‌افزاید: «با این حال علت اینکه چنین تفاوت‌هایی تاثیر قابل‌توجهی بر پیامدهای بیمار دارند، بسیار ناشناخته است.

 با آنکه این یافته‌ها لزوما به این معنا نیست که بیماران باید به دنبال پزشکان زن باشند، این نتایج پیشنهاد می‌دهند که جا دارد برخی از پزشکان درباره نحوه ارتباط خود با بیماران و گرفتن تصمیمات درمانی تجدیدنظر کنند.» پژوهشگران برای ارزیابی اختلافات در پیامدها برای پزشکان مرد و زن، داده‌های بیش از یک میلیون فرد بالغ ۶۵ سال به بالا که تحت بیمه درمانی قرار داشتند و روی هم افزون بر 5/1 میلیون بار بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ در بیمارستان بستری شده بودند را بررسی و تحلیل کردند. آنان در طول این اقامت‌ها در بیمارستان، به وسیله متخصصان داخلی عمومی تحت درمان قرار داشتند.
این گروه تحقیقاتی، نرخ مرگ‌ومیر ۳۰ روزه – برای مثال تعداد بیمارانی که ظرف ۳۰ روز از بستری شدن در بیمارستان جانشان را از دست داده‌اند – و میزان بستری مجدد ۳۰ روزه، یا تعداد بیمارانی که در طی ۳۰ روز دوباره به بیمارستان بازگشته‌اند را بررسی کردند.

در حین مدت مطالعه، ۵۸۳۴۴ متخصص داخلی حداقل یک بیمار بستری را معالجه کردند. در میان این گروه از پزشکان، ۱۸۷۵۱ نفر یا ۳۲ درصد زن بودند.

محققان در ژورنال پزشکی داخلی جاما گزارش کردند، پس از تطابق ویژگی‌های بیمار و پزشک، تفاوت‌های کوچک اما از نظر بالینی معناداری در میزان مرگ‌ومیر و بستری مجدد وجود داشت.
نرخ مرگ‌ومیر 30 روزه در بیماران تحت درمان توسط پزشکان زن 07/11 درصد بود؛ در حالی که این میزان برای پزشکان مرد، 49/11 درصد بود. نرخ بستری مجدد 30 روزه بیماران با پزشک زن، 02/15 درصد در مقایسه با 57/15 درصد برای پزشکان مرد بود.

محققان پیامدهای بهتری از نظر مرگ‌ومیر و بستری مجدد با پزشکان زن در طیف وسیعی از بیماری‌های شایع تحت درمان در بیمارستان از جمله عفونت‌های خونی، ذات‌الریه، نارسایی احتقانی قلب، بیماری انسدادی مزمن ریوی، عفونت‌های دستگاه ادراری، نارسایی کلیه، اختلالات ضربانی قلب و خونریزی دستگاه گوارش مشاهده کردند. این یافته‌ها در شرایطی است که پزشکان زن معمولا درآمد پایین‌تر و فرصت‌های پیشرفت کمتری نسبت به همکاران مرد خود دارند.سپید
منبع: Reuters

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: