کد خبر: ۱۳۳۷۴۸
تاریخ انتشار: ۰۳:۳۰ - ۱۹ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 09
آنچه از مدت ها پیش موجب نگرانی درباره مصرف تخم مرغ بوده است، محتوای کلسترول بالا در زرده تخم مرغ است که یک عامل خطر در بیماری های قلبی عروقی محسوب می شود.
شفا آنلاین: مطالعات انجام شده در انگلیس نشان می‌دهد در میان ۱۱۵ هزار فرد بررسی شده به مدت ۱۴ سال، خوردن روزانه یک عدد تخم مرغ با خطر ابتلا به بیماری‌های گرفتگی عروق کرونر و حملات قلبی ارتباطی ندارد.

به گزارش  شفا آنلاین: از طرف دیگر به دلیل احساس سیری که پس از مصرف تخم مرغ به وجود می‌آید به خوردن غذای کمتر و لاغری نیز کمک می‌کند. در مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، ۳۰ شرکت‌کننده اعلام کردند که پس از خوردن تخم‌مرغ در وعده غذایی صبحانه احساس سیری کرده و میلی به خوردن غذای بیشتر نداشتند. این افراد زمانی که در صبحانه‌شان تخم مرغ می‌خورند، نسبت به زمان‌های دیگر ناهار و حتی شام کمتری مصرف می‌کردند.

در یک تحقیق دیگر که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، افراد مورد بررسی در وعده ناهار خود سیب‌زمینی، ساندویچ مرغ و املت خوردند و نتایج نشان داد مصرف تخم‌مرغ رضایت بیشتری را در این افراد به وجود می‌آورد. در واقع مصرف تخم مرغ بیشتر از وعده‌های حاوی کربوهیدرات مانند سیب‌زمینی احساس سیری به وجود می‌آورد و مصرف میان وعده و به دنبال آن جذب کالری بیشتر را کاهش می‌دهد. بنابراین با توجه به اینکه اضافه وزن با خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی همراه است، مصرف تخم‌مرغ به دلیل ایجاد احساس سیری، گزینه مناسبی است.

با وجود این تحقیقات باید بدانید که تخم‌مرغ منبع سرشاری از چربی‌های اشباع شده است که این چربی‌ها سطح کلی کلسترول خون را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می دهند. بنابراین تعداد پیشنهادی متخصصان برای مصرف تخم‌مرغ روزی یک عدد است و در صورتی که فردی کلسترول بالا دارد و یا در معرض دیابت و بیماری‌های قلبی است باید در مصرف زرده تخم‌مرغ و گوشت‌های با چربی‌های اشباع شده و کلسترول بالا احتیاط بیشتری کند.

در افراد سالم مصرف تخم مرغ به دلیل کاهش کلسترول بد ، خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد, تخم مرغ یکی از مغذی ترین مواد غذایی جهان به حساب می آید و مصرف آن به طور روزانه خواص درمانی زیادی از جمله کاهش وزن دارد.

اثرات تخم مرغ بر بدن:

هر تخم‌مرغ در حدود ۷۰ کالری دارد و منبع سرشاری از پروتئین است. در واقع پروتئین‌های موجود در تخم‌مرغ با توجه به کیفیت بالایی که دارند، اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند. زرده تخم‌مرغ نیز علاوه بر کلسترول حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از بیماری هایی مانند آب مروارید، آسیب‌های شبکیه چشم و برخی سرطان ها پیشگیری می‌کند. تخم مرغ همچنین منبع خوبی از ماده معدنی سلنیوم است.

این ماده معدنی با خاصیت آنتی‌اکسیدانی از نابودی سلول‌های بدن جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. همچنین تخم‌مرغ حاوی ریبوفلاوین (ویتامین B2) و ویتامین D است.

ارزش پروتیین تخم مرغ بعنوان بهترین پروتتین قابل مصرف ۷/۹۳ درصد می باشد که در مورد سایر مواد غذایی در جایگاه اول قرار دارد. این ارزش برای شیر ۸۴درصد برای ماهی ۷۶ و برای گوشت گاو ۷۴ درصد می باشد.

بهبود کلسترول خون: در حالی که تخم مرغ حاوی کلسترول بالایی است، اما تحقیقات نشان می دهد که وقتی تخم مرغ می خوریم کبد کلسترول کمتری را پردازش می کند. خوردن دو عدد تخم مرغ در روز کلسترول خوب یا لیپوپروتئین با چگالی بالا را افزایش خواهد داد.

کاهش خطر بیماری های قلبی: مصرف تخم مرغ به دلیل کاهش کلسترول بد یا ال دی ال منجر به کاهش خطر بیماری های قلبی خواهد شد. واقعیت این است که افزایش کلسترول خوب یا اچ دی ال ناشی از مصرف تخم مرغ خطر سکته مغزی را نیز در افراد کاهش خواهد داد.

از دست دادن وزن: پروتئین موجود در تخم مرغ باعث ترویج احساس سیری شده و شما کالری کمتری دریافت خواهید کرد. مطالعات نشان می دهد افرادی که در هنگام صبح از تخم مرغ استفاده می کنند، در طول روز کمتر به خوردن مواد غذایی با کالری بالا تمایل نشان می دهند.

بهبود سلامت چشم: زرده تخم مرغ حاوی دو ماده مغذی به نام های لوتئین و زیگزانتین است که منجر به بهبود عملکرد چشم می شود. علاوه بر این تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین آ است و همانطور که می دانید یکی از علل اصلی کوری، کمبود این ویتامین محسوب می شود.

بهبود عملکرد مغز: تخم مرغ سرشار از ماده ای به نام کولین است و تحقیقات نشان می دهد این ماده مغذی به ساخت غشاهای سلولی و تولید مولکول در مغز کمک می کند.

کم شدن خطر بیماری ها: تخم مرغ حاوی مواد مغذی برای بهبود عملکرد و تقویت سیستم ایمنی بدن است ضمن اینکه به تعادل هورمون های تیروئید کمک می کند. سلنیوم موجود در تخم مرغ این مزایا را دارد. در واقع یک عدد تخم مرغ حاوی ۲۲ درصد سلنیوم است.

بهبود وضعیت پوست و مو: تخم مرغ حاوی ویتامین های ب ۱۲، ب ۵ و ب ۲ برای حفظ سلامت پوست و مو است. توجه داشته باشید که این مواد مغذی عملکرد سیستم عصبی را نیز بهبود می بخشند.

دریافت کافی امگا ۳: این ماده غذایی حاوی مقادیر بالای امگا ۳ است. مصرف به اندازه چربی های امگا ۳ به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک می کند.

کاهش تری گلیسیرید: بر اساس مطالعات، مصرف ۵ عدد تخم مرغ در هفته میزان تری گلیسیرید را ۱۶ تا ۱۸ درصد کاهش می دهد. باید توجه داشته باشید که تری گلیسیرید بالا خود عاملی برای ابتلا به دیابت، حمله قلبی و فشار خون بالا در زنان و مردان است.

کاهش استرس: کمبود اسیدهای آمینه ضروری در بدن عاملی برای ابتلا به استرس و اضطراب است. تخم مرغ حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری برای مبارزه با علائم این دو عارضه روانی است.پزشکان بدون مرز

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: