به گزارش شفاآنلاین، علی اشرف رحمان پناه به موضوع صلاحیت حرفه ای پرستاری اشاره کرد و افزود: تمام تلاش های پرستاری منجر به این شد که در پایان دوره دولت دهم، این خواسته مورد پذیرش قرار گیرد و به وزارت بهداشت ابلاغ گردید و بر این اساس و بنابر شرایط و مواضع آن زمان، سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت در یک همسویی و تعامل، تمام طراحی و تدوین و زیرساخت های مورد نیاز در سازمان نظام پرستاری اجرا شد و حتی از هیئت مدیره ها خو استه شد که سیستم و نیروهای مورد نیاز را تهیه و آمادگی خود را برای اجرای آن اعلام کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه دوستان معاونت پرستاری وزارت بهداشت به رغم اهداف، اقدامات و خواسته ها و کارهای انجام شده توسط خودشان در دوره سوم نظام رستاری، دست به تدوین و اعلام آیین نامه ای زده اند که تماما با استانداردها و اهداف گذشته خودشان و جامعه پرستاری، سازمان نظام پرستاری و تمامی نظامات صنفی داخلی و قوانین و مقررات بین المللی در تضاد است.
رحمان پناه افزود: در خصوص پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری ۱۲ مرجع تصمیم گیر تعیین و یک فرایند بسیار پیچیده تهیه شده است که فقط به خاطر دور زدن و حذف نظام پرستاری است.
وی گفت: جالب اینکه نقش و جایگاه سازمان نظام پزشکی به عنوان یکی از کانون های سیاست های فشار بر جامعه پرستاری، بسیار پر رنگ تر از سازمان صنفی پرستاران است. به گونه ای که در هر شرایط سازمان نظام پزشکی دارای نماینده و حق رای است، در صورتی که سازمان نظام پرستاری دارای یک رای نظارتی و حتی بدون نقش اجرایی و سلبی است.
عضو شورای عالی نظام پرستاری، تاکید کرد: معتقدم پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری به شکل اعلام شده غیر حرفه ای و تهدید جدی برای سلامت مردم و استقلال حرفه ای پرستاران است.
وی افزود: توصیه من به جامعه پرستاری این است، از آنجا که پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری اسیر قدرت و در دام خود کامگی قرار گرفته و پرستاران را از استقلال و نظارت بر هویت حرفه ای محروم کرده اند، تا بازنگری جدی و تصحیح آیین نامه اجرایی آن بر اساس خواست و تایید سازمان صنفی پرستاران مطابق با تمامی استانداردهای داخلی و بین المللی و حذف نظارت سازمان نظام پرشکی از حوزه دخالت در صلاحیت حرفه ای پرستاران، پرستاران از مراجعه برای اخذ پروانه صلاحیت خودداری نمایند.