به گزارش شفا آنلاین،وی افزود: این مبلغ تا سال ۸۸ پرداخت میشد. اما در همین سال و در قانون برنامه پنجم توسعه این مورد حذف شد و متاسفانه همکاران ما از آن سال تا امروز مبلغی تحت عنوان حق اشعه دریافت نکردهاند. به جای آن عدد ثابتی در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان به نام تفاوت تطبیق پرداخت میشود.
قاسمزاده با تاکید براینکه طبق قانون باید ۵۰ درصد حقوق و مزایا به نام حق اشعه به پرتوکاران پرداخت شود، ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که با رایزنیهای انجام شده در مجلس، حذف این بند رای نیاورد. همچنین با توجه به گفتوگوی ما با سازمان مدیریت وبرنامهریزی، این امکان وجود دارد که وزارت بهداشت یک ردیف اختصاصی برای حق اشعه در نظر بگیرد؛ در این صورت حق اشعه در قانون خدمات کشوری دائمی میشود.
رییس انجمن پرتونگاری تهران با بیان اینکه وزارت بهداشت به عنوان متولی این رشته اقدامات قانونمندی را برای پرتوکاران انجام نداده است، افزود: ما در انجمن به دنبال این هستیم که در کمیسیون بهداشت از حق اشعه دفاع کنیم. در حال حاضر ۲۵ هزار پرتوکار در سطح کشور داریم ولی برخی از آنها مثل نیروهای سازمان تامین اجتماعی و انرژی اتمی از این قاعده مستثنی هستند و حق اشعه به آنها پرداخت میشود. فقط پرتوکاران فعال در نیروهای مسلح و وزارت بهداشت این حق را دریافت نمیکنند. در این وزارتخانه حدود ۷۲۰۰ کارشناس و کاردان هستند که از سال ۸۸ تا امروز هیچ دریافتی به نام حق اشعه نداشتهاند.
قاسم زاده تصریح کرد: پرتوکاران شامل کاردانها و کارشناسان رادیولوژی، رادیوتراپی و پزشکی هستهای هستند و همه این افراد مشمول دریافت حق اشعه هستند. قطعا به علت کار با اشعه ممکن است در کوتاه مدت دچار مشکلات پوستی و در بلند مدت مبتلا به سرطان شوند. با استناد به همین موارد بود که توانستیم سازمان انرژی اتمی را متقاعد کنیم از ما دفاع کند و این حق را به پرتوکاران بدهد. این پول، حقی است که باید به آنها داده شود.