شفا آنلاین>تغذیه>سوپها با اجزای سالم میتوانند وضعیت تغذیه شما را بهبود بخشند، اما باید مراقب باشید که با مصرف آنها نمک، قند، چربی و کالریهای بیشازحد به بدنتان نرسانید.
به گزارش
شفا آنلاین، یک
کاسه سوپ میتواند غذایی راحت و آرامشبخش باشد. اگر به مقدار زیادی سوپ
بپزید میتوانید در چند وعده آن را بخورید. اگر از اجزای سالمی برای تهیه
سوپ استفاده کنید، میتواند میزان دریافت سبزیها، پروتئین، فیبر یا حتی
میوه را افزایش دهید. شاید به همین علت که محبوبیت سوپها در حال افزایش
است و از «سوپ بار» رستورانها تا مغازههای خواروبارفروشی انواع متفاوتی
از آنها عرضه میشود. اما این غذای ساده هم ممکن است خطراتی پنهانی داشته
باشد، بنابراین باید مراقب اجزایی که برای پختن سوپ به کار میبرید باشید.
خطرات بهداشتی
بسیاری
از سوپهای آماده حاوی اجزای مصنوعی یا ناسالم هستند. مراقب وجود این مواد
در سوپها باشید:
چربی اشباعشده: هر سوپی که دارای پایه خامهای باشد، حاوی خامه و کره است
که چربیهای اشباعشده است که مصرف زیاد آنها ناسالم است. مصرف بیشازحد
چربیهای اشباع باعث میشود میزان کلسترول بد خون شما بالا رود و احتمال
انسداد شریانها افزایش یابد.
سدیم: سوپهای کنسرو شده حاوی مقدار زیادی سدیم یا نمک (ترکیب سدیم و
کلراید) هستند. سوپهایی که در رستورانها عرضه میشوند ممکن است مقدار حتی
بیشتری نمک داشته باشند. دریافت بیشازحد سدیم در رژیم غذایی با بالا رفتن
فشارخون، حمله قلبی و نارسایی قلبی ارتباط دارد.
قند: ممکن است انتظار وجود قند را در سوپهای سرد میوهای داشته باشید اما
برخی از سوپهای سبزی هم قند افزودهشده دارند. توصیه میشود که میزان قند
یا شکر افزوده به غذاها در حد ۲۴ گرم در روز در زنان و ۳۶ گرم در مردان
محدود کنید.
کالری: سوپها بهطورکلی نسبت به سایر پیشغذاها کالری کمتری دارند، اما
هنگامی چیزهایی دیگری مانند پنیر، خامه، کروتن (نانهای خشک مکعبی) روی آن
میریزند یا یک قطعه نان با آن همراه میشود، میزان کالریها افزایش
مییابد.
سوپ سالم بخورید
تا
جایی که میتوانید از سوپهای آماده پرهیز کنید. خوردن سوپهای آماده
بهطور گاهگاهی اشکال ندارد، به شرطی که کمتر از ۵۰۰ کالری، کمتر از ۶۰۰
میلیگرم سدیم، کمتر از ۵ گرم چربی اشباع و کمتر از ۵ گرم قند یا شکر
افزوده داشته باشند. اگر از سوپهای آماده استفاده میکنید، به اطلاعات
تغذیهای روی برچسب آن دقت کنید.
خودتان سوپ درست کنید
سالمترین
سوپ سوپی است که خودتان تهیهاش کرده باشید. سوپ خامهای استفاده نکنید
بهجای آن از پایه سوپ جوجه کمنمک یا سوپ سبزی کمنمک استفاده کنید و بعد
سبزیها و ادویهای که دوست دارید را به آن بیفزایید. برای افزایش محتوای
فیبر و مواد مغذی میتوانید سبزیهایی مانند فلفل، اسفناج، پیاز، هویج،
مارچوبه را به سوپتان بیفزایید.
منبع: Harveard health