کد خبر: ۱۲۱۹۳۴
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - 2016September 03
شفا آنلاین>اجتماعی>به تازگی دانشمندان موفق به کشف ششمین طعم و مزه شده اند، که گویای علاقه افراطی افراد به کربوهیدرات هاست.

به گزارش شفا آنلاین، در کنار ۵ مزه معمول و عادی در میان خوردنی هاو نوشیدنی ها مانند، ترشی، شوری، شیرینی، تلخی، تندی و مزه ملس، دانشمندان قادر به کشف نوع ششمی از طعم و مزه ها شده اند که به اعتقاد دانشمندان دلیلی بر جذب افراد به موادی حاوی کربوهیدرات است.

به گفته جویون لیم (Juyun Lim)  مدیر ارشد تیم تحقیقاتی از دانشگاه ایالت اورگان، "یکی از عللی که محققان این دانشگاه پروژه ای عظیم را شروع کرده اند، یافتن علل علاقه افراد بالاخص جوانان و نوجوانان به موادی حاوی نشاسته و در کل کربوهیدرات های پیچیده است. علاقه ای که این دسته از افراد را بی اختیار به سمت انتخاب مواد غذایی متشکل از کربوهیدرات می کشاند.”

این محققان معتقدند تمامی مزه های یاد شده اعم از تلخی، شوری، شیرینی،ترشی، تندی و مزه ملس … طعم هایی هستند که در دراز مدت، استفاده  مداوم از آن ها غیر قابل تحمل خواهد بود. برای تفهیم بیشتر با مثالی ساده این تفاوت را ترسیم می کنیم. مزه شیرین شکلات طعمیست که کمتر کسی را می توان یافت که از آن لذت نبرده باشد و یا در طول روز علاقه به چشیدن آن نداشته باشد. حال آنکه اگر به کرات از این ماده قندی استفاده کنید پس از دقایقی سیستم چشایی شما این ماده را پس زده و یا به اصطلاح شیرینی آن دل شما را می زند. اما این حالت هرگز برای موادی نظیر نان وجود ندارد. شما هرگز از خوردن نان در مصرف روزانه دلزده نمی شوید. چرا که سیستم چشایی شما از میان پنج طعم دیگر این مزه را پذیرفته است.

گروه تحقیقاتی پروفسور لیم، مزه کربوهیدرات و در کل ترکیبات دارای کربوهیدرات ها و نشاسته را از بیست و دو زاویه مختلف و موضوع مورد بررسی قرار داده اند. این محققان با دستیابی به حقایقی در ترکیبات این گونه از مواد، به طعمی جدید رسیده اند که در کنار پنج مزه معمول یاد شده، نام "نشاسته ای” را برای این نوع از مواد غذایی گذاشته اند.

به گفته پروفسور لیم، این طعم که با نام مزه نشاسته ای توصیف می شود، برای مخاطب طعمی شبیه به پاستا(بدون چاشنی)، آرد و یا نشاسته را تداعی می کند. که در دسته بندی هیچ یک از مزه های پنج گانه جای نخواهد گرفت. در هنگام امتحان این گونه از مواد شما حسی شبیه به خوردن و یا چشیدن آرد و نشاسته را خواهید داشت.

موضوع قابل توجهی که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است، نحوه دریافت این طعم توسط سیستم چشاییست. این مزه خاص در هنگام ورود به دهان در ابتدا قسمت دریافت طعم شیرین را در نوک زبان مهار کرده و سپس آنزیم های دریافت زنجیره کربوهیدرات را تحریک می کند. این مرحله از تحقیق برای دانشمندان این حوزه بسیاری حیاتی قلمداد می شود، چرا که پیش از این بسیاری بر این باور بودند که آنزیم های تشکیل دهنده کربوهیدرات پس از ورود به دهان بلافاصله تجزیه می شود و تنها بخشی که توسط زبان دریافت می شود طعم شیرین است. پس نتیجه می گیریم تا پیش از این تنها کربوهیدرات را با مزه شیرین می شناخته اند. حال آنکه طعم و مزه ای مستقل از مزه های پنج گانه بوجود آمده است.

به اعتقاد پروفسور لیم، تمامی افراد در فرهنگ های مختلف، تعریف خاصی از طعم کربوهیدرات ارائه می دهند. که این بدان معناست که نمی توان مصرا از عدم دریافت طعم کربوهیدرات توسط بافت های زبان سخن گفت.

کشف طعم جدیدی که سالیان سال زندگی بشری را وابسته به خود ساخته است، تعریفی از علل علاقه تمامی فرهنگ ها در اقصی نقاط جهان به این طعم و گروه غذایی خاص است. برای مثال نان ها و شیرینی های خاص، پیتزاهای مخصوص و انواع غذاهای طبخ شده با برنج و میزان محبوبیتشان از علل موثر در طعم زنجیره کربوهیدرات هاست.

تحقیقات شکل گرفته در مورد طعم های جدید پروژه ایست که از سال ۲۰۱۵ کلید خورده است. در سال گذشته میلادی تحقیقاتی آغاز شد که طی آن دانشمندان در پی کشف مزه ای خاص برای طعم چربی بوده اند. که طبق گفته کارشناسان همچنان این تحقیقات ادامه دارد.

برچسب ها: کربوهیدرات ، طعم ، شیرینی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: