کد خبر: ۱۱۸۷۷۴
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - 2016August 09
شفا آنلاین>سلامت>مدیر مجتمع درمانی تخصصی و فوق تخصصی فارابی اصفهان گفت: براساس آمار رسمی تا پیش از اجرای برنامه طرح تحول نظام سلامت، سالانه 700 هزار نفر از خانواده های ایرانی به خاطر پرداخت هزینه های درمان، فقیر می شدند.
به گزارش شفا آنلاین،سید مجتبی طلایی افزود: قبل از اجرای برنامه تحول نظام سلامت ، مردم مجبور بودند 70 درصد از هزینه های درمان را از جیب خود پرداخت کنند که در نتیجه این روند، هر سال 700 هزار نفر از خانواده ها به خاطر هزینه های سنگین درمانی دچار فقر می شدند.
وی اظهارکرد: دولت یازدهم بدرستی احساس کرد که باید برای این مشکل اجتماعی و اقتصادی برنامه ریزی شود به همین دلیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از بررسی کارشناسی، طرح تحول نظام سلامت را تدوین و به اجرا گذاشت که براساس آن مردم 15 درصد هزینه های درمان را پرداخت می کنند و هزینه زایمان نیز رایگان شد.
مدیر مجتمع درمانی تخصصی و فوق تخصصی فارابی اصفهان ادامه داد: پس از اجرای برنامه طرح تحول نظام سلامت، بیماران در بیمارستان های دولتی حدود سه تا 6 درصد هزینه ها را پرداخت می کنند و مابقی این هزینه را دولت می پردازد.
طلایی ادامه داد: حتی چنانچه بیمار بضاعت مالی نداشته باشد، نام او در ردیف بی بضاعت ها در سامانه مربوطه ثبت می شود و دولت هزینه درمان وی را پرداخت می کند.
وی اظهارکرد: رهبر معظم انقلاب 12سال قبل در جمع مسئولان و پزشکان فرمودند که نمی خواهیم بستگان بیمار به جز رنج مریض داری، رنج دیگری داشته باشند، لذا در اجرای این امر مهم، دولت یازدهم بخوبی توانست با اجرای طرح تحول نظام سلامت این خواسته رهبر معظم انقلاب را عملیاتی کند.
مدیر مجتمع درمانی تخصصی و فوق تخصصی فارابی اصفهان افزود: مردم ما پس از اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت، در بخش درمان در مراکز دولتی مشکلی ندارند.
وی با بیان اینکه همزمان با پرداخت هزینه های درمان، دولت زمینه تامین و توسعه امکانات بخش بهداشت و درمان را فراهم کرد، گفت: در سه سال اخیر، بیش از 250 هزار متر مربع از فضای فیزیکی مراکز درمانی استان اصفهان بازسازی و احداث شده است و این رقم کمی نیست.
طلایی با اشاره به اینکه دولت یازدهم تلاش خود را برای افزایش تخت های بیمارستانی جهت رسیدن به استانداردهای جهانی به کار گرفته است، گفت: اکنون در کشور حدود 82 هزار تخت بیمارستانی وجود دارد که اگر بخواهیم به استاندارد جهانی برسیم باید حدود 100 هزار تخت بیمارستانی به این تعداد اضافه شود.
وی افزود: در استان اصفهان برای دست یابی به این استاندارد، دو هزار تخت بیمارستانی کمبود داریم و دولت یازدهم برای برطرف کردن کمبود تخت های بیمارستانی و تربیت کادر پرستاری و بیمارستانی مورد نیاز برنامه دارد.
مدیر مجتمع درمانی تخصصی و فوق تخصصی فارابی اصفهان با اشاره به اینکه در سال گذشته یکهزار و 714 تخت ' ای سی یو ' در بیمارستان های کشور راه اندازی شده است ، گفت: از این تعداد، 108 تخت آن سهم استان اصفهان بوده است.
وی با اشاره به هزینه های بالای بیمار در مراکز ' آی سی یو '( ICU) گفت:
هر یک از تخت های ' آی سی یو ' علاوه بر هزینه خرید، کادر پرستاری و درمانی، هر شب 600 هزار تومان هزینه دارد که براساس برنامه طرح تحول نظام سلامت ، دولت این میزان هزینه را برای هریک از تخت های ' ای سی یو ' در بیمارستان ها پرداخت می کند.
' ای سی یو ' ( ICU) مخفف Intensive Care Unit و قسمتی از بیمارستان است که مراقبت های ویژه به بیماران یا مصدومان ارائه می شود.
همچنین بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند نیز پس از ریکاوری به I.C.U منتقل شده و بعد با دستور پزشک به بخش منتقل می شوند.
طرح تحول نظام سلامت از اواسط اردیبهشت 1393 با هدف کاهش هزینه های درمانی و کیفیت بخشی به خدمات پزشکی و بهداشتی در کشور آغاز شد که تاکید بیشتر آن در یک سال نخست در بخش درمانی و کاهش هزینه های درمان بوده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: