کد خبر: ۱۱۶۹۵۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۰ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - 2016July 25
شفا آنلاین>سلامت>رییس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت از ادامه راه‌اندازی بانک شیر مادر در استان‌های اصفهان، مشهد، تهران و شیراز خبر داد و در عین حال نسبت به تغذیه نوزادان با شیر غیرپاستوریزه از سوی سایر مادران هشدار داد.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر محمد حیدرزاده در خصوص ضرورت راه‌اندازی بانک شیرمادر در کشور گفت: بانک شیرمادر یکی از الزامات نوزادان نارس است،  چراکه شیر خشک هیچ وقت نمی‌تواند ضامن نجات نوزادان نارس باشد.  این نوزادان در هنگام تولد، وزن بسیار کمی دارند و حداقل سه ماه زودتر به دنیا آمده‌اند و مصرف شیر خشک احتمال پارگی روده‌ها در آنان را  بالا می‌برد.

وی افزود: برخی مادران هم به دلیل مشکلاتی مانند اضطراب ممکن است شیر نداشته باشند؛ در نتیجه باید به نوزاد آنها  شیر پاستوریزه مادر  داده شود.  در بانک شیرمادر، مانند بانک خون، مادرانی که شیر زیادی دارند، می‌توانند آن را  اهدا کنند. این شیر ابتدا از لحاظ عفونت و میزان چربی و قند آن و احتمال وجود آب بررسی می‌شود و در نهایت پاستوریزه و در شیشه‌های مخصوص در دمائی منفی ۲۰ درجه سانتیگراد نگهداری می‌شوند.  

حیدرزاده با اشاره به عقب بودن ایران در زمینه راه‌اندازی بانک‌های شیر مادر نسبت به سایر کشورها، اظهار کرد: در حال حاضر برزیل ۲۰۰ و اروپا  حدود ۱۷۰ بانک شیر مادر دارد. در منطقه ما نیز  بعد از یکی از کشورهای عربی، دومین کشوری هستیم که بانک شیر مادر را راه‌اندازی کرده‌ایم و سعی کردیم از تمام استانداردهای بین‌المللی استفاده کنیم. تقریبا تمامی استان‌های ما نیازمند راه‌اندازی یک بانک شیر مادر در مرکز استان هستند.

به گفته رییس اداره نوزادان وزارت بهداشت،  استان‌های اصفهان،  مشهد، تهران و شیراز در گام‌های بعدی به این بانک مجهز می‌شوند.

وی ادامه داد: مادران تا زمانی که به نوزاد شیر می‌هند،  می‌توانند آن را اهدا کنند. قبلا مادرانی که شیر بیشتر از نیاز نوزاد داشتند، دایه می‌شدند ولی امروز با توجه به  اینکه انتقال عفونت‌های ویروسی از طریق شیر مادر  افزایش پیدا کره‌است و در عین حال  در بعضی از مناطق  به صورت بومی عفونت‌های ویروسی مثل هپاتیت و ... وجود دارد، توصیه نمی‌شود که نوزادان از شیر مادر دیگری استفاده کنند، بلکه درصورت نیاز نوزاد به شیر یک مادر دیگر، از بانک‌های شیر مادر استفاده شود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: