وزیر بهداشت گفت: طبق پیشنهادی که داده شده قرار است با حمایت دولت و مجلس حداقل ۵۰ درصد تختهای مورد نیاز از طریق سرمایه گذاران خارجی تامین شود.
وی گفت: نزدیک به ۲۵ تا ۳۰ هزار تخت بیمارستانی از طریق سرمایه گذاران خارجی جایگزین می شوند و با توجه به شرایط اقتصادی کشور نیز ، راهی غیر از این نمی بینیم و تصورمان این است که هرچه سریعتر در این زمینه تصمیم گیری شود به نفع مردم خواهد بود و امیدواریم این اتفاق بیافتد.
وزیر بهداشت افزود: از روز اول هم قول دادیم که برخلاف گذشته که هر سال ۱۶۰۰ تا حداکثر ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی آماده و تحویل میشد، در این دولت ۲۰ هزار تخت بیمارستانی را تا قبل از پایان دوره تحویل می دهیم.
هاشمی گفت: مسیر اصلی برای توسعه بخش سلامت ، سرمایهگذاری بخش خصوصی است و دولت باید به جای تصدیگری، خرید خدمت کند یا بیمهها خرید کنند تا نه آنها متضرر شوند و نه ما بیمارستان بسازیم.
وزیر بهداشت همچنین افزود: کار ما در وزارت بهداشت ، ساخت بیمارستان و حتی اداره بیمارستان نیست، بلکه کار ما تخصصی است و نظارت بر عملکرد واحدهای درمانی که خدمات با کیفیت بالاتری به مردم ارائه شود.
وی با بیان اینکه واردات دارو ها در طول ۳ سال گذشته روند کاهشی داشته است افزود: ۳۰۰ میلیون دلار کاهش واردات داشتیم و از نظر تعداد اقلام دارویی نیز حدود ۹۵ تا ۹۶ درصد اقلام دارویی در داخل کشور تولید می شوند ولی از نظر ریالی نسبت به قبل از شروع به کار ما از ۶۱ و ۶۲ درصد به ۷۰ درصد افزایش یافته است و همین مسیر هم ادامه خواهد داشت.
وزیر بهداشت گفت: از نظر صادرات در طول این دوره از دولت، صادرات دارو به ۲ برابر افزایش پیدا کرده است که البته راضی هم نیستیم. رقم صادرات دارو وقتی ما شروع کردیم نزدیک به ۷۰ میلیون دلار بوده است .
هاشمی افزود: بالغ بر ۲۵۰ کلینیک ویژه که برای خدمات سرپایی و ویزیت متخصص و فوق تخصص است در حال راه اندازی است و امسال به بهره برداری می رسند .
وی گفت: : علاوه بر این نزدیک به ۳۵۰ مرکز زایمانی در کل کشور به بهره برداری خواهند رسید و در نیمه دوم امسال هر ماه حداقل دو یا سه پروژه بزرگ را افتتاح خواهیم کرد.
وزیر بهداشت گفت: در مورد نیروی انسانی بسیار در مضیقه هستیم دلیلش هم این است که تصمیم دولت بر استخدام جدید نبوده است و در طول این سه سال گذشته ما رسماً نتوانستیم کسی را استخدام بکنیم الا تعداد معدودی را برای بیمارستانهای جدیدالاحداث، که البته در آن بخش هم علیرغم اینکه به ما مجوز استخدام دادند، کمبود داریم.
وی در ادامه افزود: بخشی از کمبودهایمان را در قالب استفاده از درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها به صورت شرکتی حل می کنیم. یعنی پرستار، بهداشتیار، بهیار به صورت شرکتی جذب میشوند، و معنایش این است که دولت حقوقی را بابت اینها پرداخت نمی کند و ما از درآمدهای اختصاصی پرداخت می کنیم.
هاشمی با بیان اینکه حتی برای جایگزینی نیروهایی که بازنشسته هم می شوند مجوزی نداریم، افزود: امیدواریم گشایشی در این حوزه ایجاد شود.
وزیر بهداشت در این خصوص گفت: کاری که از اول خرداد ماه شروع کردیم ، حضور و نظارت بهداشت کاران محیط به صورت جدی است که تا پایان شهریور ماه به صورت آزمایشی در تهران انجام خواهد شد و بعد از آن در سراسر کشور این نظارتها خیلی جدی اعمال خواهد شد. امیدواریم که در قالب فعال شدن دبیرخانه شورای عالی سلامت، امسال شاهد نظارت جدی و برخورد محکمتری با متخلفین باشیم.
هاشمی در ادامه افزود: تقلب برخی از واحدهای صنفی غیربهداشتی خطری است که سلامت مردم را در همه جای دنیا تهدید میکند و منحصر به کشور ما نیست و مهم این است که برای بخش نظارتی برنامه داشته باشیم و بعد هم هزینه کنیم.
وی با بیان اینکه ما متاسفانه در ایران برای پروژههای مختلفی که داریم برای نظارت هزینه نمیکنیم، مثلاً ساختمان را میسازیم ولی برای ناظر بخواهیم هزینه کنیم تقریباً کم توجه هستیم، افزود: برای همه امور، نظارت باید جدی باشد نیاز به برنامهریزی دارد که ما برنامه ریزی را انجام دادیم امیدواریم حوزه هایی که باید اعتبار را تامین کنند این کار را انجام بدهند.