کد خبر: ۱۰۹۵۰۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - 2016May 24
شفا آنلاین>سلامت>دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سویا و ذرت، تنها محصولات غذایی تراریخته موجود در بازار کشور به شمار می روند که در سطح عرضه دارای مجوز مصرف هستند.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر مهرناز خیراندیش افزود: تمام این محصولات پس از بررسی های انجام شده از منظر ایمنی، طبق ضوابط موجود در سازمان متبوع، مجوز مصرف را اخذ کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: اغلب این محصولات بیش از 10 سال است که در سایر کشورها از جمله اتحادیه اروپا مورد استفاده قرار گرفته اند و بدنبال بررسی های صورت پذیرفته توسط سازمان های معتبر، ایمنی آنها تایید شده است.
دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت تصریح کرد: بنابر نظر و اجماع علما و مستندات سازمان جهانی بهداشت، همه محصولات غذایی تراریخته دارای مجوز مصرف در بازار تجارت جهانی، ایمن هستند و علاوه بر این، محصولات تراریخته طبق ضوابط موجود در راستای رعایت حقوق مصرف کننده و همچنین اطلاع رسانی عمومی در کشور برچسب گذاری می شوند.
خیراندیش تاکید کرد: همه محصولات غذایی تراریخته موجود در سطح عرضه از نظر معیارهای سلامتی و بهداشتی مورد بررسی قرار گرفته و پس از اثبات ایمن بودن آنها، مجوز مصرف انسانی دریافت کرده اند.
 دولت یازدهم در پی قانونی سازی محصولات تراریخته در برنامه ششم توسعه است.
برنامه ششم توسعه قرار است پس از بررسی و تصویب در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، به اجرا در آید.
محصولات تراریخته، محصولاتی هستند که کارشناسان با دستکاری که روی ژنتیک آن ها انجام می دهند، یک خصوصیت ویژه را در محصول ایجاد می کنند یا یک خصوصیت را حذف می کنند؛ به عنوان مثال پروتئین هایی داخل محصول، ایجاد می کنند که خاصیت آفت کشی دارد و این سموم باعث می شود که مثلا کرم ساقه در برنج از بین برود.
هرچند قانون تراریخته ها در کشور مصوب شده اما همچنان بحث هایی در این زمینه مطرح است به آن معنا که برخی ها موافق، برخی ها نیمه موافق و برخی ها مخالف اینگونه محصولات هستند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: