به گفته محققان، افرادی که صرفاً مبتلا به افسردگی هستند به شکل قابل توجهی در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار ندارند. اما افرادی که افسرده نیستند و فقط دارای فاکتورهای پرخطر متابولیکی نظیر چاقی، فشار خون بالا و میزان کلسترول ناسالم هستند، در حدود چهار برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.
نوربرت اشمیتز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «اسناد و شواهد نشان می دهد افسردگی به خودی خود ریسک ابتلا به دیابت نوع۲ و بیماری های قلبی-عروقی را به همراه ندارد، بلکه همراه با فاکتورهای پرخطر رفتاری و متابولیکی موجب افزایش این ریسک می شود.»
در این مطالعه، محققان ۲۵۲۵ شرکت کننده در رده سنی بین ۴۰ تا ۶۹ سال را به مدت چهار و نیم سال مورد بررسی قرار دادند. آنها این افراد را به چهار گروه تقسیم کردند: افرادی که هم مبتلا به افسردگی بودند و هم دارای سه فاکتور یا تعداد بیشتر عوامل پرخطر متابولیکی بودند؛ دو گروه که فقط دارای یکی از مشخصات گروه اول بودند؛ و گروه مرجع که هیچ یک از شرایط فوق را نداشتند.
مطالعه نشان داد افسردگی، علائم متابولیکی و ریسک ابتلا به دیابت در برخی حالات بر روی هم تاثیر متقابل دارند و در برخی مواقع، افسردگی و فاکتورهای پرخطر متابولیکی موجب تشدید یکدیگر می شوند.