کد خبر: ۱۰۰۱۹۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۰ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - 2016March 06
شفا آنلاین>سلامت>مدیرکل توسعه سلامت طب سنتی وزارت بهداشت درباره کارشکنی عده‌ای در طب سنتی گفت: مشکل این است که یک‌سری از کانون‌های قدرت و ثروت در کشور مداخله و نفوذ می‌کنند وگرنه شخصی مانند (روازاده) را پزشکی قانونی، نظام پزشکی و حتی وزارت بهداشت محکوم کرده است.

به گزارش شفا آنلاین، یکی از معیارهای مهم توسعه پایدار کشورها و تعیین پیشرو بودن یا در حال توسعه بودن و یا عقب‌ماندگی یک کشور, معیار سلامت جامعه است. این معیار مهم به‌طور جدی به موضوع طب برمی‌گردد، بنابراین منطق حکم می‌کند که بگوییم یک جامعه سالم, جامعه‌ای است از نظر توسعه همه‌جانبه در ابعاد فیزیکی, روانی, اجتماعی و مذهبی موفق‌تر است.

طب در ایران از مهمترین سرمایه‌هاست؛ طب مستقل مانع از خروج میلیاردها دلار ارز کشور است, بنابراین طب ایرانی ــ اسلامی ما به‌عنوان سرمایه بسیار قابل توجه مطرح است و می‌توان حساب ویژه‌ای برای آن ذکر کرد.

مهدی یوسفی مدیرکل توسعه سلامت طب سنتی معاونت طب سنتی وزارت بهداشت  اظهار داشت: طب به‌طور کلی در جهان امروز همپای مسائل اجتماعی, صنعتی و فرهنگی است و از مهمترین مسائل استراتژیک کشورهاست.

جایگاه طب سنتی در ایران؟

طب سنتی در نظام سلامت با سرعتی را که انتظارش را داریم, پیش نمی‌رود. در سیستم دانشگاه‌های علوم پزشکی, شبکه‌های بهداشت و درمان, بیمارستان‌ها و خانه‌های بهداشت به‌طور جدی طب سنتی وارد نشده است.

یکی از علت‌های اصلی آن, این است که در وزارتخانه حمایتی که باید بقیه معاونین از طب سنتی داشته باشند, ندارند و آن حرف‌شنوی را که باید از شخص وزیر داشته باشند، ندارند. طب سنتی هم نمی‌تواند با همه درگیر شود.

چون معاونت طب سنتی فقط می‌تواند سیاستگذاری کند ولی اگر قرار باشد مثلاً یک برنامه‌ای در خانه‌های بهداشت انجام شود, باید این برنامه به تأیید معاونت بهداشتی برسد. اگر قرار باشد مرکز ارائه داروهای گیاهی بزنیم, باید معاونت غذا و دارو کمک کند.

اگر قرار باشد سلامتکده‌ها و مطب‌ها سر و سامان پیدا کنند, معاونت درمان باید این کار را انجام دهد, اگر قرار باشد این آموزش‌های بی‌در و پیکری که در سطح جامعه هر کسی برای خودش یک مؤسسه‌ای راه‌اندازی کرده و مدرکی به شرکت کنندگان می‌دهد و پول دریافت می‌کنند, در مورد این موارد باید معاونت آموزشی دخالت کند.

ما فقط می‌توانیم آیین‌نامه‌هایش را تنظیم کنیم, دستورالعمل‌هایش را ارائه دهیم و شرایط و محتوی آن را بگوییم، استاد را تعیین کنیم. همه این کارها در ظرف این  5 تا 6 ماه شده یعنی در حوزه درمان ما سلامتکده‌های طب سنتی را آیین‌نامه‌هایش را بازبینی کردیم.

در حوزه مسائل آموزش‌های طب سنتی که در برخی از مؤسسات انجام می‌گیرد, آیین‌نامه‌ای است تحت عنوان شرایط و ضوابط محدوده فعالیت در طب سنتی و طب مکمل، طبهای سوزنی و ... که باید سر و سامان پیدا کنند.

در رابطه با فرستادن نیروها به مناطق مختلف که در واقع مراکز درمانی آنها را تأمین کنند, در این آیین‌نامه نحوه توزیع متخصصان طب سنتی نوشته شده است. در زمینه ارائه فراورده‌ها و مراکز طبیعی آیین‌نامه نحوه تأسیس مراکز فراورده‌های طبیعی نوشته شده، همه اینها به معاونت‌های مربوط ارائه شده است ولی همه قفل شده، نه جوابی دادند نه همکاری و همراهی می‌کنند.

این همراهی تا نباشد که فایده ندارد، چون معاونت طب سنتی خودش که نمی‌تواند برود در دانشگاه‌ها دفتر راه بیندازد, کارشناس بگیرد, باید بستر آماده کنیم. آن‌طوری که باید و شاید در معاونت‌های مختلف حرف‌شنوی از سیاست‌های کلی نظام و شخص وزیر وجود ندارد, دلائلش معلوم است، یک بخش‌هایی ممکن است معقول باشد و بخش‌هایی هم احتمالاً غیرمنطقی است.

قرار بود آزمونی را برای دریافت مجوز مراکز درمانی طب سنتی که مدرک دکترای تخصصی طب سنتی دانشکده طب سنتی ندارند برگزار کنید, کی برگزار می‌شود؟

 ما در آیین‌نامه پیش‌بینی کردیم. تصورمان این بود آیین‌نامه را راحت تأییدش می‌کنند ولی زمانی که مجدداً فرستادند برای تأیید, دوباره از اولش بردند زیر اشکال و زیر سؤال.

قرار بر این بود که عطاری‌ها جمع شوند و داروخانه‌های گیاهی تأسیس شود, تصمیم معاونت طب سنتی عطاری‌ها چیست؟

قرار نبود که عطاری‌ها جمع شود، قرار بود از این به بعد جاهایی که قرار است داروهای گیاهی را عرضه کنند با این شکل و شمایل باشند وگرنه آن قدیمی‌ها که سر جای خودشان هستند و کسی کاری با آنها ندارد, مگر اینکه تخلف کنند. امکان ندارد  10 تا 15 هزار واحد صنفی را یک‌بارگی تعطیل کنید.

پس چنین چیزی صحت ندارد که عطارها قرار است جمع شوند؟

خیر. از قبل هم چنین برنامه‌ای نبوده است. برنامه این است که مراکز نوین ارائه گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی به‌شکل نوینی و وضعیت بهداشتی بهتر با داروهای تأیید شده و شناسنامه‌دار جایگزین شود.

یعنی در واقع اگر کسی بخواهد برود ارائه دهد این شکل را ارائه دهد و همان راه غلط را ادامه ندهیم. تا الآن آمدیم حالا جلویش را بگیریم بگوییم از این مسیر بهتر است.

وزارت بهداشت برای افرادی که در طب سنتی کارشکنی می‌کنند چه تصمیم دارد؟

مشکل این است که یک‌سری از این کانون‌های قدرت و ثروت در کشور می‌آیند و مداخله می‌کنند و نفوذ می‌کنند وگرنه برخی را هم پزشکی قانونی و هم نظام پزشکی و هم وزارت بهداشت محکوم کرده، همین چند وقت پیش بود که مجدداً مطبشان را بستند و محروم کردند از سه ماه طبابت. یک حکم دیگر از یک سال طبابت ولی متأسفانه برخی از مراکز و کانون‌های قدرت آنها اعمال نفوذ می‌کنند وگرنه خود وزارت بهداشت چند بار آ‌ن‌ها را محکوم کرده، در نظام پزشکی و حکم تعطیلی مؤسسه‌شان را هم داده‌اند ولی این حکم می‌رود و بعضی از جاهای دیگر نقض می‌شود، این خارج از دست وزارتخانه است و باید در سیستم قضایی دنبالش کرد.تسنیم

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: